360°-rapporter

Engagera eleverna genom att dela 360°-rapporter med dem

Lärare har nu möjlighet att ge eleverna tillgång till deras egna 360°-rapporter på kurs för kurs-basis. Detta kan hjälpa eleverna att bli mer engagerade i sitt eget lärande och hjälpa dem att bättre förstå hur de ligger till kunskapsmässigt i förhållande till kursinnehållet.

Lärarna kan välja vilka av rapporterna (Framsteg, Aktivitet och Bedömningar) som eleverna kan se.
Eleverna kommer bara att se sina egna data, de kommer inte att kunna se kursöversikten som lärarna har tillgång till.

Åtkomsten för eleverna är som standard satt till av, men lärarna kan enkelt slå på (eller av) åtkomsten när som helst. Det finns tre nya alternativ för lärare i ”Kursinställningar” för att aktivera/inaktivera (på/av) åtkomsten för enskilda rapporter. När ett nytt alternativ har aktiverats för eleverna visas detta i kursmenyn – ’360°-rapporter’.

Detta ingick i Release 105, men vi tog bort den för alla kunder eftersom en del inte kunde komma åt funktionen. Om du fortfarande har problem med att komma åt den här funktionen, ber vi dig att kontakta itslearning Support-teamet.

360°-rapporter för mentorer

Mentorer i itslearning är personal med ansvar för elever i flera kurser. De kan tillhandahålla rådgivning/pedagogiskt stöd eller vara handledare för sina mentorselever. Vi ger nu mentorer samma insikt i elevernas framsteg, aktivitet och bedömningar som lärarna kan se i sina kurser. Mentorer kan bara se detaljerad information om sina mentorselever. Detta gör det möjligt för mentorer att förstå hur det går för deras mentorselever i någon av deras kurser och gör att de snabbt kan jämföra sina elevers resultat med kursens genomsnitt. Tillgång till rapporterna får man via ett nytt alternativ på mentorsmenyn. Mentorerna kan skicka ett gruppmeddelande till grupper av elever eller ett individuellt meddelande till en elev direkt från rapporterna.

Vyn ”Dina elever”

Vyn ”Dina elever” visar alla elever i mentorns grupp. Den visar:

  • Alla mentorselever som en mentor har
  • En lista över alla aktiva kurser som elever är medlemmar i
  • Ta del av en sammanfattning av aktivitet, framsteg, bedömning för respektive kurs för varje elev. Detta gör att mentorn kan se kurser där eleven har det svårt eller behöver extra stöd.
  • Om du klickar på en kurs visas den detaljerade 360°-rapporten för den kursen och den eleven

Kursvy

Vyn ”Kurser” visar alla aktiva kurser som mentorns elever är medlemmar i.

  • Sök, så att mentorn snabbt kan hitta en kurs
  • Skicka ett meddelande till en eller flera elever. Observera att detta skickar ett gruppmeddelande som elever kan svara på
  • Växla mellan aktivitet, framsteg eller bedömningar för varje kurs
  • Om du klickar på en kurs visas den detaljerade 360°-rapporten för den kursen och den eleven

Skicka meddelande direkt från 360°-rapporter

Det har aldrig varit enklare att granska elevernas framsteg och kommunicera med dem. 360°-rapporterna gör att lärare snabbt kan jämföra alla elever i klassen och analysera varje elevs resultat på djupet med hjälp av visuell info-grafik som är lätt att följa. Från och med denna release kan lärare nu skicka meddelanden till enskilda elever eller grupper av elever direkt från rapporterna med ett klick.

Service Support

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

⭐ Valmistaudu maailmanlaajuiseen verkkotapahtumaan opetusalan johtajien ja itslearningin oppimisyhteisön kanssa. Varaa virtuaalinen paikkasi ja tule mukaan keskustelemaan verkkokoulutuksen tulevaisuudesta 👉 bit.ly/3ymI48g #itslearning #hybridioppiminen #itsCommunity pic.twitter.com/lTc9…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto