itslearning-päivitys 106 – huhtikuu 2019

G Suiten parannuksia

Chromebook-sovelluksen parannus
Käyttäjät on aikaisemmin kirjattu automaattisesti ulos itslearningistä, kun he sulkevat Chromebookin. Tästä lähtien (ja jos G Suiten kertakirjautuminen on käytössä) pidämme käyttäjän kirjautuneena itslearningiin.
Käyttäjää kehotetaan automaattisesti yhdistämään G Suite -tilinsä, jos he kirjautuvat sisään itslearning-tililleen ja sovellus on asennettu.

G Suite -dokumenttien katselu helpompaa opettajille
Jos opiskelija lähettää Google Doc-, Slide- tai Sheet-tiedoston vastauksena tehtävään, mutta opettajalla ei ole G Suite -tiliä niiden avaamiseen (ja asiakkaalla on käytössä
sisäiset Office-työkalut), muunnamme G Suite-resurssin automaattisesti niin, että sitä voidaan tarkastella Office-ohjelmilla. Näin opettaja voi avata oppilaan tehtävävastauksen

Parannuksia tietoturvaan
Automaattinen kirjautuminen Googlen henkilökohtaisilla tileillä ei ole enää mahdollista. Nyt voit käyttää ainoastaan asiakkaan hallinnoimia yritystilejä. Tämä johtuu siitä, että osa asiakkaista ei kyennyt hallitsemaan yksityisten Google-tilien (@gmail) salasanojen moninaisuutta.
Kertakirjautuminen (SSO) Itslearning Chromebook -sovelluksen ja itslearning Marketplace -sovelluksen toimii nyt vain virallisessa Chromebook-sovelluksessa tai Marketplace-sovelluksessa.
G Suite -integraatio on nyt oletusarvoisesti käytettävissä
Google-asiakkaat voivat nyt määrittää ja hallita itslearningin ja G Suite -toimialueensa välistä integraatiota. Määrittäminen ja hallinta on näin ollen nopeampaa ja helpompaa.

Järjestelmänvalvojilla on määritysopas, jossa ohjataan G Suite -toimialueen ja itslearningin yhdistämisprosessi alusta loppuun.

Google SSO -asetus
Asiakkaat, jotka käyttävät kolmannen osapuolen kirjautumisjärjestelmiä ja ovat yhdistäneet G Suite -toimialueensa itslearningiin, voivat halutessaan ottaa kertakirjautumisen (SSO) pois käytöstä koulun Google-tilille.

Raportit mentoreille

Mentoreilla tarkoitetaan itslearningissa henkilökuntaa, jotka vastaavat opiskelijoista kurssirajoista riippumatta. He voivat olla akateemisia tukihenkilöitä tai vaikkapa vuosikurssin tutoreita. Tarjoamme mentoreille nyt samaa näkyvyyttä opiskelijoiden edistymiseen, toimintaan ja arvosanoihin kuin opettajilla on eri kursseilla. Mentorit näkevät vain niiden opiskelijoiden tarkemmat tiedot, joiden asioita he hoitavat. Tietojen perusteella mentorit voivat arvioida opiskelijan edistymistä tietyllä kurssilla ja verrata tämän tuloksia kurssin keskiarvoon. Raportit ovat käytettävissä mentorin valikossa uutena vaihtoehtona. Mentorit voivat lähettää ryhmäviestin oppilasryhmille tai viestejä yksittäisille opiskelijoille suoraan raporteista.

Opiskelijan näkymä
Omat opiskelijat -näkymässä näkyvät kaikki mentorin ryhmän oppilaat. Näkymän sisältö:

Kaikki opiskelijat, joista mentori on vastuussa
Luettelo kaikista aktiivisista kursseista, joille opiskelijat ovat ilmoittautuneet
Kurssikohtainen yhteenveto kunkin opiskelijan aktiviteeteista, edistymisestä ja arvosanoista. Yhteenvedosta mentori pystyy näkemään kurssit, joilla opiskelijalla on vaikeuksia tai lisätuen tarvetta.
Kurssin napsauttaminen näyttää opiskelijan yksityiskohtaisen yhteenvedon
Kurssit-näkymä
Kurssit-näkymässä näkyvät kaikki aktiiviset kurssit, joille mentorin opiskelijat ovat ilmoittautuneet.

Haku, jolla tietty kurssi löytyy nopeasti
Viestin lähettäminen yhdelle tai useammalle opiskelijalle. Huomaa, että opiskelijat voivat vastata täältä lähetettävään ryhmäviestiin
Voit vaihdella näkymään kurssin aktiviteetit, edistymisen tai arvosanojen yhteenvedon.
Kurssin napsauttaminen näyttää opiskelijan yksityiskohtaisen kurssikohtaisen 360°raportin.
Lähetä viestejä suoraan 360°-raporteista
Opiskelijoiden edistymisen seuraaminen ja viestien vaihtaminen on helpompaa kuin koskaan ennen. 360°-raporteissa opettajat voivat nopeasti vertailla kurssin kaikkia opiskelijoita ja tutustua jokaisen oppilaan suorituksiin helppotajuisten visuaalisten infografiikoiden avulla. Tästä julkaisusta lähtien opettajat voivat lähettää viestejä yksittäisille opiskelijoille tai opiskelijaryhmille suoraan raporteista yhdellä napsautuksella.

Helpompi Microsoft OneDriven hallinta
Järjestelmänvalvojat voivat antaa suostumuksen itslearningin OneDrive-valitsinsovelluksen käyttöön organisaation käyttäjien puolesta. Tämä tarkoittaa, että käyttäjien ei tarvitse yhdistää Microsoft-tiliään manuaalisesti itslearning-tiliinsä. Näin OneDrive-resurssien käyttämisestä tulee itslearningissä entistäkin helpompaa. Voit määrittää suostumuksen järjestelmänvalvojan valikon Pilvipalvelut-osiossa.

Test 3.0 -käyttäjille
Oppimistavoitteiden/-standardien arviointi on lisätty koetyökaluun. Standardit voidaan nyt yhdistää yksittäisiin kysymyksiin. Kunkin standardin arviointi perustuu niiden kysymysten keskimääräisiin pisteisiin, joihin se on yhteydessä.
Koetyökalun raportin parannuksilla on pyritty antamaan yleiskuva siitä, miten opiskelijasi suoriutuvat eri kysymyksistä, sekä yleisempi yhteenveto kokeesta.

Muut muutokset

Opettajat voivat ilmoittautumistyökalun kautta pyytää opiskelijoita ilmoittautumaan itse kurssiryhmiin. Koska ilmoittautumistyökalu on aktiviteetti, opettajat voivat käyttää sitä suunnittelussa ja se näkyy tehtävänä opiskelijoille.

IMS-ES-integraatiota käyttävät asiakkaat voivat nyt luoda opiskelijatietojärjestelmänsä (SIS) avulla kurssimalleihin perustuvia kursseja, jotka sisältävät valmiiksi sisältöä, suunnitelmia ja resursseja opettajien käyttöön.

Kyselytyökalu pystyy nyt näyttämään lisätietoja osallistujista sekä vastausten yhteenvedossa että vietävissä tuloksissa. Näin käyttäjät voidaan paremmin erottaa toisistaan vientitiedostoissa. Järjestelmänvalvoja valitsee lisätiedot järjestelmänvalvojan valikossa: Muokkaa yleisiä asetuksia > Ominaisuudet ja suojaus. Lisätietoja ei jaeta anonyymeissä kyselyissä.

Olemme tehneet itslearningin luomista sähköposteista (hälytykset, uudet tehtävänannot jne.) modernimman näköisiä ja helppolukuisempia.

Olemme poistaneet ePortfolion Summer Sky -teeman ja vaihtaneet tilalle mobiililaitteissa paremmin toimivan teeman.

Kaksi vuotta sitten yksinkertaistimme sääntöjä, joilla määritetään, ketkä voivat tehdä hakuja ja kommunikoida viestityökalulla. Olemme nyt poistaneet sääntöjoukon tarpeettomana.Kun tarkastelet kursseja pudotusvalikossa, kurssikoodit näkyvät nyt työkaluvihjeessä. Tämän pitäisi auttaa opettajia, joilla on monta samannimistä kurssia.

Esimiehet (rehtorit ja mentorit) voivat nyt järjestää vanhempien yhteenvetoa vanhemman nimen tai sähköpostiosoitteen perusteella ja löytää helpommin etsimänsä. Huomaa, että jos opiskelijaan liittyy useita vanhempia, luettelo lajitellaan heistä ensimmäinen -perusteella.

Suurten koulujen tai koulupiirien järjestelmänvalvojilla voi olla sivustollaan paljo mentoreita ja rehtoreita. Lisäämämme hakutoiminto helpottaa tietyn henkilön löytämistä. Haku käynnistyy, kun kirjoitat vähintään kolme kirjainta.
Päivitimme henkilökohtaisiin API-päätepisteisiin seuraavat tiedot: Sijainnin otsikko, sijainnin väri ja tuonnin kuvaus.

Service Support

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto