itslearning-päivitys 104 – Tammikuu

Kaikille käyttäjille: itslearningin helppokäyttöisyyttä on parannettu

Palveluidemme helppokäyttöisyys on erittäin tärkeää. itslearning-järjestelmän käytettävyyden parantaminen opettajien, opiskelijoiden ja muiden käyttäjien keskuudessa on tärkeää, jotta kaikille varmistetaan paremmat kouluttautumismahdollisuudet. Olemme parantaneet helppokäyttöisyyttä jatkuvasti kansainvälisten parhaiden käytäntöjen pohjalta (WCAG 2.0 Web Content Accessibility Guidelines ja European Commission Web Accessibility Guidelines).

Tämä versio parantaa itslearning-järjestelmän luettavuutta näytönlukuohjelmissa. Kuvien vaihtoehtoisia tekstejä on parannettu ja tyhjien painikkeiden/viitteiden aiheuttamia ongelmia on ratkaistu parhaiden Web Accessibility Initiative (Accessible Rich Internet Applications) -käytäntöjen mukaisesti. Olemme ottaneet käyttöön menetelmän, jonka avulla näytönlukuohjelmat voivat seurata sivujen otsikoita paremmin. Kun käyttäjät etenevät kurssilla, useampia sivuja tunnistetaan yksilöivästi. Parannusten tekemistä jatketaan kevään 2019 aikana.

Kyselyihin voi nyt vastata mobiililaitteen avulla helpommin


Kyselyt on mukautettu mobiililaitteisiin paremmin, joten niihin voidaan nyt vastata helpommin tällaisten laitteiden avulla. Kuvat skaalataan automaattisesti näytön kokoa vastaavasti. Navigointipainikkeet näkyvät aina sivun alaosassa. Matriisikysymysten vaihtoehdot näkyvät kunkin kysymyksen alla, joten vastaaja näkee kaikki vaihtoehdot.

Elementit, joihin liittyy jokin määräajan tyyppi, yhdistetään kalenteritapahtumaan
Tehtävien näkymisestä kalenterissa on hyötyä opiskelijoille. Kalenteritehtäviä sisältävillä kursseilla tapahtumat, tehtävät, kokeet ja kyselyt näkyivät aiemmin kalenterissa vain silloin, jos määräajaksi oli asetettu tietty tapahtuma. Nykyään ne yhdistetään, jos valitaan Tietty tapahtuma -vaihtoehto, jos kalenteritapahtuma on samanaikainen kuin määräaika.

Viikonloppujen näkyminen kalenterissa
Useimmilla opiskelijoilla ei ole koulua viikonloppuisin. Kotitehtävien määräaika on lauantaina tai sunnuntaina vain harvoin. Viikonloppujen näyttäminen kalenterissa on nyt oletusarvoisesti pois käytöstä kaikilla käyttäjillä. Viikonloppujen näyttäminen on helppo ottaa takaisin käyttöön.

Uusi ePortfolio opiskelijoille
Haluamme kannustaa opiskelijoita ottamaan vastuuta oppimisestaan. ePortfoliota on parannettu lisäämällä siihen uusia ominaisuuksia, jotta parhaat työt voidaan tallentaa siihen ja niitä voidaan hallita siinä. Lisäksi ulkoisille osapuolille voidaan antaa suojattu pääsy (organisaation/opettajan valvonnassa), jotta opiskelijat voivat esitellä töitään ulkoisille arvioijille.

Tässä versiossa tiedostojen ePortfolio-käsittelyä on parannettu huomattavasti esimerkiksi mahdollistamalla pilvipalvelut. Lisäksi lataamista itslearning-järjestelmästä on helpotettu, joten opiskelijoiden työt voidaan siirtää muihin järjestelmiin elinikäisen oppimisen tukemiseksi. Opiskelijat voivat esitellä ePortfolionsa helpommin, koska monia tiedostoja voidaan esikatsella suoraan selaimessa.

Tiedostojen lataamista parannettu
Tiedostojen lisäämistä portfolioon parannettu. Yhden tiedoston tai useita tiedostoja voi vetää ja pudottaa. Tiedostoja voi lisätä suosikkipilvipalvelussa.

Resurssien nimet voidaan vaihtaa, ja niitä voidaan esikatsella ennen tallentamista. Kun tiedosto valitaan pilvipalvelussa, sen kopio lisätään portfolioon.

 

Kurssin sisältöä on helpompi siirtää mihin tahansa ePortfolioon

Sisältöä on nyt helpompi siirtää työportfoliosta ePortfolioon kuin koskaan aikaisemmin. Se on helppokäyttöisempi ja joustavampi. Lisäksi napsautuksia tarvitaan vähemmän. Kun sisältöä siirretään työportfoliosta, kurssiportfolion lisäksi opiskelijat voivat valita jonkin yksityisistä portfolioistaan. Tällöin opiskelijat voivat koota ePortfolionsa joustavammin.
Esimerkiksi yksi portfolio voi sisältää useilla kursseilla tehtyjä töitä. Kun napsautetaan Siirrä portfolioon -painiketta, käytettävissä olevat portfoliot tulevat näkyviin.
Huomautuksen voi lisätä käyttämällä monimuototekstieditoria, joten opiskelijat voivat kommentoida töitään.

Kaikkien portfolioiden lataaminen samanaikaisesti
Opiskelijat voivat nyt ladata kopion kaikista portfolioistaan samanaikaisesti Portfoliot-sivulla. Kun portfolio viedään, liitteiden tiedostonimet pidetään viedyssä ZIP-tiedostossa. Näin tehdään sekä vietäessä yksi portfolio että kaikki portfoliot samanaikaisesti.

 

Kuvaus on nyt valinnainen

* Opettajilta saadun palautteen perusteella kuvauskenttä ei ole enää pakollinen, kun luodaan tehtävä tai koe käyttämällä uutta koetyökalua. Kuvauksen voi kuitenkin lisätä halutessaan

Parannuksia rekisteröintityökaluihin
Rekisteröintityökalun käyttäminen on nyt helpompaa ja joustavampaa. Opettajat voivat nyt poistaa rekisteröinnin oppilaan puolesta paikan vapauttamiseksi, jos opiskelija on sairastunut tai valinnut väärän vaihtoehdon eikä voi muokata rekisteröitymistään. Tämä vaihtoehto on opettajien käytössä riippumatta siitä, voivatko he muokata rekisteröitymisessä määritettyjä oikeuksia. Olemme kehittäneet opettajille annettavaa palautetta, jotta he voivat tehdä muutoksia helpommin.

Varattavat resurssit on nyt yhdistetty kouluihin/organisaatioihin
Opettajat voivat nyt varata resursseja oman organisaationsa ulkopuolelta helpommin (jos tämä on sallittu). Resurssia varatessaan opettajat voivat valita Näytä lisää vaihtoehtoja- ja Varaa tiloja ja laitteita -vaihtoehdot. Silloin he näkevät, mikä organisaatio omistaa resurssin. Järjestelmänvalvojat voivat määrittää, mille organisaatiolle resurssi kuuluu.

Vähäisiä muutoksia yläriviin
itslearning-järjestelmän yläriviin ja kurssivalikoihin on tehty muutoksia, jotta on helpompaa nähdä, mikä välilehti on auki

 

Liitteiden katseleminen ja esikatseleminen selaimessa
Portfolioon liitettyjä tiedostoja voidaan nyt katsella selaimessa. Tiedostoa voi katsella napsauttamalla sitä.Kun kolmella pisteellä valittua painiketta napsautetaan, näkyviin tulee lisää vaihtoehtoja, kuten lataaminen.

Liitteitä käsitellään hieman eri tavoin.Kuvat, äänitiedostot ja videot avautuvat selaimessa.
Microsoft Office -asiakirjat avautuvat Office Online Viewer -toiminnossa.
PDF-tiedostot avautuvat PDF-katseluohjelmassa.
Muut tiedostot ladataan samalla tavalla kuin aikaisemminkin.

Järjestelmänvalvojille
Parannuksia sisäänkirjautumiseen, tallennukseen ja kurssivierailuraportteihin

Järjestelmänvalvojat voivat nähdä kaikkien toimialueensa organisaatioiden sisäänkirjautumisraportit. Tästä versiosta alkaen koulun/organisaation järjestelmänvalvojat näkevät avattavassa luettelossa vain omat organisaationsa. Tämä perustuu parhaisiin tietoturvakäytäntöihin.

Tämä ominaisuus on otettu käyttöön myös tallennuksen hajautusraportissa ja kurssivierailuraporteissa. Näiden raporttien avattavaan valintatoimintoon on tehty parannuksia sellaisten järjestelmänvalvojien auttamiseksi, joilla on vastuullaan useita kouluja/organisaatioita. Kun koulun nimen kirjoittaminen aloitetaan, itslearning ehdottaa vaihtoehtoja ja niihin voidaan siirtyä heti.

Service Support

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto