Release 103 – December 2018

Förbättringar i arbete med G Suite
Vi har förenklat arbetsflödet för att lägga till Google-dokument i itslearning. Nu kan du välja Google Drive och lägga till filer som du kan redigera, men inte äger. Detta inkluderar filer från din Team Drive (när din organisation har anslutit G Suite-domänen till itslearning) eller dokument som ”Delas med mig”.

Ökad flexibilitet i registreringsverktyget
Om läraren har tillåtit redigering, kan eleverna nu inte bara redigera utan även ta bort sina val i vårt registreringsverktyg. På så sätt kan de frigöra platser eller resurser som de inte kommer att använda. Vi har även ökat antalet alternativ så att detta inte längre är begränsat till 20. Registreringen kan användas som del av en lärsekvens.

Förbättringar av lärsekvenser
För att förbättra hanteringen av Registreringar i lärsekvenser måste elever nu registrera sitt val innan de kan fortsätta. Vi har lagt till ett maximalt antal steg i lärsekvenser. När det finns 30 steg går det inte att lägga till fler steg. Vi har gjort detta för att säkerställa bra prestanda när elever arbetar i lärsekvenser.

Vi har gjort detta för att säkerställa bra prestanda när elever arbetar i lärsekvenser.

Förbättrad säkerhet vid ändring av e-postadresser
Vi har förstärkt säkerheten för alla användare som ska ändra sin e-postadress i itslearning. När du ändrar eller lägger till en e-postadress i dina inställningar skickar vi ett e-postmeddelande till dig för att bekräfta att det är din e-postadress. Detta gäller inte när informationen kommer från ett administrativt system eller har uppdaterats av en administratör, men du kommer fortfarande att få ett e-postmeddelande skickat till din gamla adress för att du ska få information om administratör har ändrat din e-postadress.

Uppdatering av filvisningsfunktionen i Uppgiftsverktyget
Uppgiftsverktyget har förbättrats för att bättre överensstämma med sättet som vi hanterar filerna på i Inlämningsuppgifter. Detta gör det tydligare och enklare att använda verktyget. Varje fil har en liten meny som visar alla åtgärder som är tillgängliga. När du klickar på filen öppnas denna för visning i en ny flik om det finns stöd för funktionen.

Automatiskt skapande av kursgrupper
Lärare kan nu dela in sina elever i grupper slumpmässigt och använda dessa grupper i planering och för bedömningar eller andra aktiviteter. Läraren kan välja att antingen fördela eleverna jämnt baserat på ett maximalt antal grupper eller ange det maximala antalet elever i en grupp. Detta kan spara tid när man arbetar i kurser med många deltagare.

Ny sökfunktion i kurser
För att göra det lättare för användarna att hitta resurser introducerar vi nu en sökfunktion i kurserna. Användarna kan använda en klickbar listruta som visar sökresultaten. Detta kommer att vara till stor hjälp i kurser med många resurser.

Förbättringar för Inlämningsuppgifter
Vi har lagt till tydligare meddelanden för eleverna när plagieringskontroll och/eller anonym inlämning används. Färgmarkering gör att eleverna snabbt kan se om tidsgränsen har gått ut, när de inte längre kan lämna in sitt svar eller när inlämningen kommer att markeras som försent inlämnat.
Vi har gjort deltagarlistan tydligare och gjort det enklare att läsa statusen (t.ex. Inte inlämnad, Inlämnad). Detta är särskilt praktiskt för större klasser.
Stödet för visning av PDF-filer har förbättrats för de av våra kunder som använder de inbyggda Microsoft Office-verktygen. Om din organisation använder dessa, kommer vi nu att visa PDF-filer i Office dokumentvisningsverktyget i webbläsaren.

Stöd för SHA-256 hashfunktion för IMS-LTI.
Organisationen IMS Global har beslutat sig för att sluta använda SHA-1 i Learning Tools Interoperability® och OneRoster®-standarden senast den 1 januari 2020. Det kommer istället att ersättas av ett mer robust hash-system (SHA-256). Från och med denna release stöder itslearning SHA-256 för LTI-länkar. Administratörer kan konfigurera LTI-länkar för att använda det nyare säkerhetssystemet och vi har lagt till stöd för SHA-256 i våra API:er. Eftersom vissa LTI-partners/verktyg eventuellt inte stöder SHA-256 ännu, kommer vi att fortsätta stödja båda två under 2019 för att ge användarna tid att gå över till det nya systemet. Systemadministratörer kan kontakta support om ni har frågor.

Andra uppdateringar

Kalendern
Det är nu enklare att skilja mellan pedagogiska resurser och fysiska resurser som du kan boka. Vi har ändrat terminologin för resursbokning. Vi använder nu termen ”Boka rum och utrustning” för att beskriva alla fysiska resurser.

Bedömningsöversikten
Det är nu lättare att se om inlämningsuppgifter är försenade i bedömningsöversikten.

Lagringsrapporten
Vi har nu åtgärdat problemet med lagringsrapporten så att stapeldiagrammen skalas korrekt för att matcha värdena för ”organisation” och ”projekt och kurser”. Vi har även rensat i visningen av siffror genom att avrunda till två decimaler i rapporten.

Service Support

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Tänään on kansainvälinen salasananvaihtopäivä. Suuri osa elämästämme tapahtuu laitteilla ja digitaalisista tileistämme on tullut rikollisten magneetteja 🧲. Miten varmistat salasanojen turvallisuuden: 👉 bit.ly/3WSzYiv #edtech #salasana #password #security pic.twitter.com/X1Xr…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto