Oppimistavoitteiden edistymisraportti

Perusopetuksen, lukion ja ammatillisten tutkintojen opetussuunnitelmat sisältävät selkeät oppimistavoitteet, eli maalin jota kohti oppija kulkee. Kaikkien ei tarvitse kulkea noita tavoitteita kohti samaa reittiä, mutta kaikki pyrkivät kuitenkin samaan maaliin. Kuinka pysyä kärryillä siitä missä kukin oppija on menossa?

itselarningiin on integroitu kansallisten opetussuunnitelmien oppimistavoitteet. Nämä oppimistavoitteet voidaan liittää itslearningissä mukaan kaikkeen toimintaan: oppisisältöihin, tehtäviin ja esimerkiksi kokeisiin. Lisäksi niiden saavuttamista voidaan arvioida.

Oppimistavoitteen saavuttamista arvioidaan organisaation itse määrittelemällä skaalalla. Perusopetuksen puolella skaala voi olla esimerkiksi:

  • Opettelee perustaitoja 5
  • Osaa perustaitoja vaihtelevasti 6
  • Osaa perustaidot 7
  • Osaa hyvin 8
  • Osaa kiitettävästi 9 – 10

ja ammatillisella puolella vaikkapa:

  • Tyydyttävä T1
  • Tyydyttävä T2
  • Hyvä H3
  • Hyvä H4
  • Kiitettävä K5

Jokaisella kerralla opettajan arvioidessa oppijan osaamista suhteessa oppimistavoitteen saavuttamiseen, itslearning rekisteröi tämän arvioinnin. Nämä oppimistavoitteen saavuttamista kuvaavat arvioinnit kootaan Oppimistavoitteiden edistymisraporttiin, josta opettaja näkee yhdelllä silmäyksellä kuinka ryhmä etenee suhteessa asetettuun tavoitteeseen.

 

 

 

 

Opettaja voi tarkastella koko ryhmää yhdessä näkymässä.

 

 

 

Napsauttamalla opiskelijan nimeä, opettaja pääsee katselemaan miten yksittäisellä oppijalla sujuu. itslearning piirtää jokaisesta arviointikerrasta palkin perustuen opiskelijan senhetkiseen osaamisen tasoon. Ajan kuluessa näitä palkkeja kertyy useampi ja opettajan on helppo hahmottaa osaamisen suunta.

Kun opettajalla on tarve vetää yhteen oppimistavoitteen saavuttaminen, näkee hän Oppimistavoitteiden edistymisraportista kattavasti niin koko ryhmän etenemisen, kuin yksittäisen opiskelijan tilanteenkin.

 

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Kohti 2030-luvun korkeakoulupedagogiikkaa @pedaforum'issa @HAAGAHELIAamk! Tule kuulemaan ajankohtaisia puheenvuoroja korkeakoulupedagogisesta tutkimuksesta 24.–25.8. mm. @centriaamk, @TurkuAMK ja @ArcadaUAS. Näyttelyssä mukana mm. @itslearning: bit.ly/3dgmvQt #kopeda

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto