360-raportti (isossa) pähkinänkuoressa

itslearning sai kauan odotetun parannuksen, kun julkaisimme 360-raportin keväällä 2018. Sen avulla opettaja voi tarkastella koko ryhmän etenemistä ja siirtyä näppärästi seuraamaan yksittäisen oppijan etenemistä.

360-raportti on kolmiosainen. Kaikista raporteista on saatavilla koko ryhmän yhteinen näkymä ja ryhmän keskiarvot. Lisäksi opettaja voi siirtyä tarkastelemaan yksittäistä oppijaa yhdellä hiirne klikkauksella.

Aktiivisuus

Tämä raportti kerää yhteen ensin oppijoiden aktiivisuuden viimeisen seitsemän päivän ajalta. Sivun yläosasta nähdään

 • kuinka moni  kurssiliaista oli kirjautuneena itslearningiin kuluneen seitsemän päivän aikana
 • minä päivänä oli eniten kurssivierailuja
 • mikä on keskimääräinen istunnon pituus laskettuna kurssin alusta alkaen

Siirtämällä hiiren pylväskuvaajien päälle, aukeaa työkaluvihje, jossa on lisätietoa kirjautumisista.

Samassa näkymässä nähdään yksittäisten oppijoiden aktiivisuus kurssilla kuluneen seitsemiän päivän aikana. Jos jollakulla kuvaaja eroaa paljon keskiarvosta, voi opettaja pohtia mistä poikkeava tulos johtuu. Onko oppijalla esteitä etenemiselle vai onko asia jo hyvin omaksuttu?

Napsauttamalla auki yksittäisen oppijan raportin, opettaja näkee tarkan kuvauksen vierailuista

 • vierailujen keston ja määrän päiväkohtaisesti
 • onko aktiivisuus noussut vai laskenut verrattuna edelliseen viikkoon
 • paljonko oppija on viettänyt kurssilla aikaa yhteensä
 • milloin oppija vieraili kurssilla viimeksi

Lisäksi itslearning piirtää lämpökarttaa oppijan aktiivisuudesta kurssilla viimeisen 12 kuukauden ajalta. Tummempi taustaväri kertoo erityisestä aktiivisuudesta kyseisenä päivänä. Siirtämällä hiiren solun päälle, nähdään työkaluvihjeessä tarkempi kuvaus päivän aktiivisuudesta. itslearning kerää tietoa myös oppijan muusta aktiivisuudesta, kuten keskustelupalstalle kirjoittamisesta tai ilmoituksiin kommentoinnista.

Edistyminen

Tämän välilehden taakse on koottu tietoja oppijoiden etenemisestä. Raportti kokoaa yhteen katsauksen tehdyistä tehtävistä (aktiviteetit) sekä avatuista resursseista (materiaalit).

Jälleen sivun yläosaan on koottu yhteenveto kurssista: paljonko tehdyistä tehtävistä on keskimäärin tehty sekä moniko kurssin sisällöistä on keskimäärin avattu. Napsauttamalla auki yksittäisen oppijan tiedot, päästään näkemään tarkempi kuvaus edistymisestä.

Yksittäisen oppijan näkymä kertoo mitkä tehtävät hän on palauttanut ajallaan ja kuinka monta kurssin sisältöresurssia oppija on katsellut. Rullaamalla näkymää alaspäin nähdään mitkä yksittäisistä sisällöistä on avattu ja tehty sekä kuinka kauan aikaa oppija on kunkin materiaalin parissa viettänyt.

Vihreä väri tehtävän vieressä kertoo, että tehtävä on palautettu ajallaan. Keltainen väri kuvaa myöhästynyttä palautusta. Punaisella värillä on korostettu ne sisällöt, joita oppija ei ole tehnyt.

Opettaja voi suodattaa tätä näkymää erilaisten filttereiden avulla ja katsella niitä sisältötyyppejä jotka häntä erityisesti kiinnostavat.

Arvosanat

Tämä raportti kokoaa yhteen kurssilla saadut arvosanat. Jos kurssilla käytetään useita eri arviointiskaaloja, voidaan näitä filtteröidä ja vaihtaa näkymää arviointiasteikon mukaan. Kurssin yläosaan on koottu tieto siitä montako oppijaa kurssilla on arvioitu ja montako skaalaa on käytössä. Lisäksi itslearning laskee yhteen kaikkien arviointien yhteisen keskiarvon.

Opiskelijaluettelossa nähdään oppijoiden edistymisen trendit valitulla arviointiskaalalla. Vain arviointikirjaan lisätyt elementit näytetään.

Napsauttamalla auki yksittäisen oppijan raportin, opettaja näkee erityeltynä miten oppija on suoriutunut eri tehtävätyypeistä. Kuvaaja kertoo etenemisen trendin suhteessa aikaan sekä erittelee vielä ajallaan ja myöhässä palautetut tehtävät.

Vinkkejä raporttien käyttöön

Tunnista eri oppimistyylit:

 • mihin aikaan viikosta oppija on aktiivinen
 • mihin aikaan päivästä oppija on aktiivinen
 • kuinka pitkä on keskimääräinen istunto
 • minkä tyyppiset materiaalit kiinnostavat
 • mistä tehtävätyypeistä oppija suoriutuu parhaiten
 • miten oppiminen edistyy ajan kuluessa

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

The #itslearning-mobiilisovellus tukee nyt tummaa taustaa, asiakkaidemme eniten toivoma ominaisuus Idea-sivulla. Pienempi kulutus ja parempi silmille. Kokeile nyt! pic.twitter.com/mjaC…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto