itslearning-päivitys 99 – elokuu 2018

Tässä versiossa julkaisemme odotetut oppimispolut. Lisäksi kehitämme eteenpäin mm. ePortfoliota sekä kurssien hallintatyökaluja järjestelmänvalvojille. Lue mitä muuta uutta tulee uusimman version mukana.

(Lue artikkeli ruotsiksi)

Henkilökohtaista oppimista oppimispolkujen avulla

Jokainen oppija on erilainen. Kiinnostuksen kohteet, oppimistavat ja aiempi osaaminen vaihtelevat oppijoiden välillä. Ottamalla käyttöön itslearningin uudet oppimispolut, jokaiselle oppijalle voidaan räätälöidä sellainen oppimispolku jossa hän pääsee käsiksi oppimisensa kannalta tarpeellisiin resursseihin.

Oppimispolun luominen:

  • Voit luoda oppimispolun olemassa olevalle kurssille käyttämällä resursseista löytyviä tehtäviä tai materiaaleja
  • Voit luoda oppimispolun tyhjästä ja käyttää koneellasi, pilvessä tai itslearningin Kirjastossa olevaa materiaalia

Katso englanninkielinen video Oppimispoluista!

Pikaviestintä (IM) ja chattaaminen turvallisesti

itslearningin pikaviestin on saanut useita uusia ominaisuuksia. Se on entistäkin helppokäyttöisempi sekä siinä on upouusia toimintoja: Tärkeiden viestien suodatus ja parannetut tietosuoja-asetukset.

Parannetun pikaviestinnän avulla opiskelijat ja opettajat voivat merkitä tärkeät viestit tähdellä, vastata määritellylle käyttäjälle myös ryhmäkeskusteluissa ja lähettää viestejä edelleen.

Myös eSafety-sääntöjä on muokattu. Näytölle tulee vahvistusikkuna aina kun tietosuoja-asetuksiin tehdään muutoksia. Muista, että asetusten muuttaminen ei vaikuta aiempiin keskusteluihin.

Helpompaa hallintaa ylläpitäjille

Vanhojen kurssien ja/tai projektien siivoamista on kehitetty kolmella uudella tavalla:

  1. Jos tarpeenasi on poistaa suuri määrä kursseja kerralla, on se nykyään sujuvampaa. Ei rajoituksia sivutusten perusteella.
  2. Uudistetun haun myötä kursseja/projekteja voidaan hakea helposti. Haku etsii avainsanoja otsikon kaikista sanoista, ei ainoastaan merkkijonon alusta.
  3. Suodata hakutuloksia uusien kenttien avulla: osallistujien määrä, edellisestä vierailusta kuluneet päivät ja arkisto ennen määriteltyä päivää ovat uusia vaihtoehtoja.

Työportfoliossa nyt Office Online ja uusi tiedostojen lataus.

Haluamme tukea itslearningillä portfolio-oppimista ja olemme käyttäneet runsaasti aikaa portfoliotyökalumme kehittämiseen. Jatkossa jos Office Online on käytössä, opettajat ja oppilaat voivat luoda Word-, Excel- ja PowerPoint -tiedostoja suoraan työportfoliossa. Nämä asiakirjat voidaan myös siirtää arviointiportfolioon. Näin oppija, joka haluaa opettajan antamien tehtävänantojen lisäksi luoda jotakin aivan omaa, tämä tuotos on mahdollista lisätä portfolioon.

Muita parannuksia

Oppimistavoitteen kontekstin näyttö työkaluvihjeessä: Oppimistavoitteen polun hierarkia (kaksi ylempää tasoa) näkyy työkaluvihjeessä.

Uusi 360 asteen infograafi raportoi opiskelijan toiminnoista: Opettajat voivat seurata opiskelijan toimintoja viikoittaisilla tai tiettyyn ajankohtaan päivästä ajoitetuilla vierailuilla.

Parannettu LTI-integraatio: Järjestelmänvalvoja voi muokata LTI (Learning Tools Interoperability) -työkalujen nimiä valikossa käyttäjäystävällisemmiksi. LTI-sisältö näkyy nyt koko näytöllä kurssin resursseja tarkasteltaessa.

Tietovarasto: Kunkin developer.itslearning.com -entiteetin tiedot on päivitetty siten, että niistä näkyy, mihin tietovarastoon tiedot liittyvät ja mihin niitä käytetään. Myös se näkyy, miten entiteetit liittyvät toisiinsa. Skenaarioita ja esimerkkejä on tarjolla parhaiden käytäntöjen jakamiseksi.

Monilla entiteeteillä on päivitetyt päivämäärätiedot, joten järjestelmänvalvojat voivat hakea kaikki kahden päivämäärän väliset päivitetyt tietovarastotiedot. Se mahdollistaa päivitykset myös päivittäin, viikoittain ja kuukausittain.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto