itslearning-päivitys 98 – heinäkuu 2018

Tässä versiossa olemme luoneet lisää ominaisuuksia jo olemassa oleviin työkaluihimme. Odotetuimpana varmasti vertaisarviointi tehtävänannossa! Lue mitä muuta uutta tulee uusimman version mukana.

(Lue sama artikkeli ruotsiksi)

Vertaisarvioinnit nyt saatavilla

Oppiminen on yhteistyötä. Vertaisarviointi on tehokas pedagoginen työkalu, joka asettaa oppijat kouluttajan rooliin ja tarjoaa heille entistä kattavamman ja syvällisemmän ymmärryksen materiaalista. Samalla se säästää opettajien aikaa ja antaa oppijoille sananvaltaa ja valinnanmahdollisuuksia. Lisätietoja on seuraavassa tuotetiimimme julkaisemassa videossa.

Parannuksia portfolioarviointiin

Opettajat ja oppijat voivat nyt luoda tiedostoja suoraan työportfoliossa. Oppijat voivat myös siirtää kopion työportfolion tiedostoistaan arviointiportfolioon.Järjestelmänvalvojat voivat päättää, asetetaanko Tietoja minusta ja Blogi kaikkien e-portfolioiden saataville. Sen voi tehdä kohdassa Järjestelmänvalvonta > Muokkaa yleisiä asetuksia > Ominaisuudet ja suojaus.

Raporttien parempi lajittelu

Nyt on entistäkin helpompaa saada käyttöönsä kaikki 360-raporttien sisältämä tieto. Olemme parantaneet niiden lajittelua monin tavoin:

 • Palaute, kun näytettäviä tietoja ei ole – tyhjien kaavioiden sijaan saat palautetta kurssista kokonaisuutena.
 • Suodatus elementtityyppien mukaan arvosanatietojen sivulla – saat enemmän tietoa siitä, mitkä elementit on ymmärretty parhaiten.
 • Lajittelu aktiviteetti- tai edistymisyhteenvedon tai arvosanakehityksen mukaan – kaikki tarvitsemasi tiedot ovat helposti saatavilla.

Deep-Linking-tuki LTI-ympäristöön

Osana sitoumustamme yhteentoimivuuteen kolmansien osapuolten kanssa pyrimme jatkuvasti kehittämään työskentelyämme LTI 1.1:ssä ja lisäämään tukea moduulien IMS LTI Deep Linking -ominaisuudelle. Sen ansiosta voimme tehdä yhteistyötä entistä useampien sovellus- ja sisältötoimittajien kanssa.

Nyt voit lisätä kolmansien osapuolten sisältöä WYSIWYG-editoriin IMS LTI Deep Linking -ominaisuuden kautta. Voit esimerkiksi lisätä Kalturasta videoita tehtäviin, muistiinpanoihin, sivuihin ja moniin muihin kohteisiin. Voit muodostaa linkin kolmansien osapuolten työkaluihin, kuten Kaltura Media Galleryyn, suoraan itslearning-valikoista. Haluatko testata IMS LTI Deep Linking -ominaisuuden toimivuutta itslearning-ympäristössä? Ota yhteys paikalliseen itslearning-edustajaan tai -yhteyshenkilöön, niin saat apua käyttöönotossa. Asetusten määrittämisen jälkeen sovellus on valmis käyttöön koulussasi.

Viestintäjärjestelmän väärinkäytön estäminen

Oppiminen on yhteisöllistä, mutta joskus tärkeitä viestintätyökaluja saatetaan käyttää kiusaamiseen ja kielteisen ilmapiirin levittämiseen. Tämän ehkäisemiseksi olemme tehneet joitakin parannuksia, jotka lisäävät itslearning-ympäristön ja viestinnän turvallisuutta. Uuden toiminnon avulla oppijat voivat ilmiantaa asiattomat kommentit. Opettajat saavat asiasta ilmoituksen ja voivat ryhtyä tarvittaviin toimiin. Oppijat voivat myös estää muiden käyttäjien viestien näkymisen, jos nämä ovat julkaisseet asiattomia viestejä.  Toistaiseksi tämä toiminto on oletusarvoisesti poistettu käytöstä. Jos haluat ottaa sen käyttöön, ota yhteys paikalliseen itslearning-yhteyshenkilöön.

Uusien oppimistavoitteiden luominen lennossa

Nyt on entistäkin helpompaa luoda omia mukautettuja oppimistavoitteita samalla, kun muokkaat suunnitelmaa tai lisäät tehtäviä. Kun avaat Lisää oppimistavoite -valintaikkunan, käytettävissä on uusi painike kurssitason tavoitteiden luomista varten. Toistaiseksi tämä toiminto on oletusarvoisesti poistettu käytöstä. Jos haluat ottaa sen käyttöön, ota yhteys paikalliseen itslearning-yhteyshenkilöön.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

2 kommenttia

 1. Sakari Sakari
  elokuu 17, 2018    

  Hei,
  Merenkulkualan perustutkinto opsissa ei ole matematiikan sisällössä mitään muuta kuin otsikko

  • Tapio Janasik Tapio Janasik
   marraskuu 30, 2018    

   Hei! Matematiikan ja muiden ytojen tavoitteet löytyvät kaikki samasta paikasta Yhteiset tutkinnonosat, eli ei jokaisen ammatillisen tutkinnon alta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto