itslearning-päivitys 97 – kesäkuu 2018

Tässä versiossa olemme luoneet lisää ominaisuuksia jo olemassa oleviin työkaluihimme. Odotetuimpana varmasti mahdollisuus lisätä tehtävänanto arviointiportfolioon yhdellä hiiren klikkauksella! Lue mitä muuta uutta tulee uusimman version mukana.

(Lue sama artikkeli ruotsiksi)

Lisää ominaisuuksia 360-asteen raportteihin

Laajat 360-asteen raportit ovat nyt entistäkin parempia kaikille asiakkaille. Olemme lisänneet yhteenvetosivulle, jolla näkyvät aktiivisuus, edistyminen ja arvosanat, mahdollisuuden suodattaa tuloksia ryhmän mukaan. Näin voit saada tarkempaa palautetta tietystä valitsemastasi opiskelijaryhmästä.

Lisäksi jos siirryt alueelle, jossa ei ole vielä mitään tietoja (esimerkiksi arvosanakaavio), näkyviin tulee viesti tai erityinen infografiikka. Näin korostetaan sitä, että tietoja ei vielä ole, sen sijaan että ne olisivat puutteellisia tai arvoltaan vähäisiä.

 

Edistyneen raportoinnin uudet toiminnot

itslearningiin voi hankkia laajan raportointipalvelun, jonka avulla oppimisen etenemistä on mahdollista seurata entistä laadukkaammin.

Jos haluat käyttää sivuston tietoja analyyseihin tai viedä tietoja ulos omaan raportointityökaluunne, löytyvät kaikki tiedot datapankista. Tässä julkaisussa olemme laajentaneet datapankin saatavilla olevia tietoja:

  • Nyt voit nähdä, kuinka paljon aikaa kukin opiskelija on käyttänyt tiettyyn elementtiin, tehtävään tai resurssiin.
  • Jokaisesta erästä voi eritellä enemmän tietoja, jopa kaksi miljoonaa tietoriviä kerrallaan, mikä tarkoittaa monille asiakkaille monen kuukauden tietoja.
  • Olemme parantaneet datapankin tietojen dokumentaatiota. Nyt on helpompi ymmärtää niiden tietojen jäsentymistä ja syvyyttä, joita voi käyttää osoitteessa developer.itslearning.com.

 

Muutoksia käyttäjien hallinnassa

Uusi EU:n yleinen tietosuoja-asetus, GDPR astui voimaan 25.5.2018, ja suhtaudumme sen noudattamiseen erittäin vakavasti. Tällä sivulla on kaikki tiedot siitä, miten pidämme sivustomme ja tuotteemme huippukunnossa.

Osana GDPR-yhteensopivuutta ilmoitamme nyt varoitusviesteillä, että laajennukset voivat lähettää henkilötietoja kolmansille osapuolille, kun kehittäjäportaalissa luodaan/rekisteröidään laajennuksia. Sama varoitus näkyy myös hallintavalikon kohdassa Hallitse sovelluksia – Hallitse valikoita ja oletuskäytettävyyttä, jossa asiakkaan järjestelmänvalvoja voi määrittää sivuston laajennukset.

Teemme rekisteröidyn oikeuksien noudattamisesta asiakkaalle helpompaa uudella GDPR-työkalulla, jossa järjestelmänvalvojat voivat tarkastella, viedä, päivittää, rajoittaa ja poistaa itslearning-käyttäjien henkilötietoja.

GDPR:n mukaiset roolit ja vastuut

Kaikki rekisteröityjen (itslearning-käyttäjien) tietosuojaan liittyvät pyynnöt tulisi kohdistaa rekisterinpitäjälle (itslearning-asiakas), joka voi puolestaan halutessaan käyttää toiminnallisuuttamme tai pyytää itslearningia auttamaan pyynnön toteuttamisessa itslearning-alustalla. Jokainen yksittäinen pyyntö on käytävä läpi ja käsiteltävä ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Rekisteröidyn oikeudet on kuvattu tietosuoja-asetuksen 3. luvussa (https://gdpr-info.EU/Chapter-3/). Oikeudet eivät ole absoluuttisia, ja niiden käsittelyssä on otettava huomioon sekä GDPR:n että paikalliset määräykset.

Huomaa, että GDPR:ssä on poikkeuksia rekisteröidyn oikeuksiin, jos se on tarpeen:

  • muiden rekisteröityjen sananvapautta ja tiedonvälityksen vapautta koskevan oikeuden käyttämiseksi
  • lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi tai yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi
  • arkistointitarkoituksia taikka tieteellisiä tai historiallisia tutkimustarkoituksia taikka tilastollisia tarkoituksia varten.

Tietosuoja-asetuksen mukaisesti rekisteröidyn oikeudet ovat rekisteröidyn ja rekisterinpitäjän välisiä. Kaikki rekisteröityjen pyynnöt loppukäyttäjiltä itslearningille luovutetaan asiakkaalle. itslearning tekee vilpittömin mielin yhteistyötä asiakkaiden kanssa varmistaakseen, että he voivat toteuttaa rekisteröityjen oikeudet nopeasti.

Itslearning-järjestelmässä jo käytettävissä olevien hallinnollisten ja muiden toimintojen lisäksi itslearningin tietosuojavastaava (DPO) ja palvelutiimimme ovat asiakkaittemme käytettävissä, kun ne rekisterinpitäjinä toteuttavat rekisteröityjen oikeutettuja pyyntöjä.

 

Muita muutoksia

Tehtävien vastausten siirtäminen arviointiportfolioihin

Se on nyt mahdollista – aivan kuin vanhassa tehtävätyökalussa. Voit siirtää tehtävien vastauksia työportfoliosta arviointiportfolioon. Jos vastaus on kirjoitettu RTF-editorilla, luodaan HTML-tiedosto. Tämä pätee myös opettajan palautteeseen.

Oppituntien ja oppimisen parempi yhteys

Nyt on helpompi saada yleiskuva oppimistavoitteisiin liitetyistä kriteereistä laajentamalla tietyn kurssisivun oppimistavoitteet.

Viestihistorian hallinta

Järjestelmänvalvojat voivat nyt poistaa kokonaan käytöstä vanhojen viestien edelleen lähettämisen sähköpostiin profiiliasetuksissa. Näin he pystyvät paremmin valvomaan, mitä tietoja itslearningiin tulee ja sieltä lähtee. Käyttäjät voivat edelleen määrittää ilmoituksia ja kyseinen vaihtoehto näkyy asetuksissa, mutta sähköposti-ilmoitus ei sisällä mitään alkuperäisen viestin sisältöä.

Kirjaston ja LTI:n yleisten asetusten päivitys

 Julkaisuun 96 on lisätty sivustoasetus, jolla voi ottaa käyttöön/poistaa käytöstä LTI-työkalun asiakkaiden Lisää resurssi -sivulla. Järjestelmänvalvojat huomaavat, että sivustoasetus näkyy valintana  Sisällytä LTI-työkalu Lisää resurssi-sivulle kohdassa Yleiset asetukset – Ominaisuudet ja suojaus kohdassa Työkalut ja sisältö. He voivat määrittää myös, että käyttäjät voivat luoda uusia LTI-työkaluja, joissa on Anonyymi yksityisyyden taso, ottamalla kyseisen asetuksen käyttöön. Jos käyttäjä yrittää sitten muokata olemassa olevaan LTI-työkaluun minkä tahansa muun yksityisyyden tason ja napsauttaa Tallenna, näyttöön tulee vahvistusikkuna, jossa todetaan, että LTI-työkalu tallennetaan sen sijaan anonyymillä yksityisyyden tasolla. Käyttäjä voi halutessaan jatkaa valitsemalla OK tai keskeyttää valitsemalla Peruuta.

Lisäksi sivuston asetus Salli pääsy sovelluskirjastoon peilautuu nyt uudessa paikassa: Yleiset asetukset – Ominaisuudet ja suojaus kohdassa Työkalut ja sisältö. Nyt jokainen järjestelmänvalvoja voi itse päättää, onko sovelluskirjaston oltava käyttäjien käytettävissä.

 

 

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto