itslearning-päivitys 94 – helmikuu 2018

Tällä kerralla ilahdutamme opiskelijoita lisäämällä ryhmätyöskentelyyn uusia mahdollisuuksia. Lisäksi opettajilla on tämän päivityksen myötä keino suodattaa kurssin ilmoituksia. Lue koko artikkeli ja tiedät mitä muuta uutta on luvassa.

(Lue uusien ominaisuuksien kuvaukset ruotsiksi)

Uusia ominaisuuksia kurssin ilmoituksiin

Ilmoitukset uusista ilmoitusten kommenteista

Onko johonkin ilmoitukseen liittyvä kommentti jäänyt joskus huomaamatta? Olemme ottaneet käyttöön uuden ominaisuuden, joka ilmoittaa uusista kommenteista. Ilmoituksen tekijä ja ilmoitusta kommentoineet saavat ylävalikon kellon kohdalle ilmoituksen, kun joku julkaisee uuden kommentin. Samoin jos opettaja poistaa kommentin, kommentin kirjoittaja saa ilmoituksen.

Jos et enää halua vastaanottaa ilmoituksia tietystä ilmoituksesta, voit poistaa ne käytöstä helposti valitsemalla Poista ilmoitukset käytöstä.

Parempi kurssin ilmoitusten yleiskatsaus

Olemme tehneet kurssin ilmoitusten suodattamisesta helpompaa opettajille. Uuden Näytä-pudotusvalikon avulla voit käyttää seuraavia suodattimia:

  • Nykyiset: Opiskelijalle tällä hetkellä näkyvissä olevat ilmoitukset.
  • Ajoitetut: Tulevat ilmoitukset, joita ei ole vielä julkaistu.
  • Vanhentuneet: Aiemmin ajoitetut ilmoitukset, jotka eivät enää näy.

Suodattamalla saat paremman yleiskuvan opiskelijoille näkyvistä ilmoituksista, voit hakea ilmoituksia käytettäväksi uudelleen ja pystyt muokkaamaan tulevia ilmoituksia.

Tehtävä-sivun sivupaneeli näkyy oletusasetuksena laajennettuna

Toiveittenne mukaisesti tehtävän sivupalkki pysyy nyt laajennettuna sen jälkeen, kun tehtävä on tallennettu. Aikaisemmin se supistui automaattisesti, jolloin tehtävän muokkaaminen jäi epäselväksi.

Ryhmätöistä joustavampia opiskelijoille

Ryhmätyöasetuksista on tehty nyt joustavampia opiskelijoille:

  • Kuka tahansa ryhmän jäsenistä voi nyt lisätä jäseniä ryhmään.
  • Jokainen, myös ryhmän luonut opiskelija, voi nyt muuttaa mieltään ja liittyä toiseen ryhmään.

Huomaa, että kun vastaus on tallennettu, jäseniä ei voi enää lisätä tai poistaa.

Upotetut videot nyt koko näytön kokoisina

Kun olet lisännyt upotetun videon RTF-editoriin, voit nyt halutessasi näyttää sen koko näytön tilassa. Monilla suosituilla verkkosivustoilla koko näytön tila on nyt mahdollinen käyttämällä AllowFullScreen HTML-attribuuttia upotuskoodissa.

Olemme lisänneet tunnisteen sallittujen HTML-koodien luetteloon: https://itslearning.freshdesk.com/en/support/solutions/articles/7000020069-changes-to-allowed-html-code-level-

Tietoturvaparannuksia

Osana jatkuvaa tietoturvakehitystyötä olemme tässä julkaisussa toteuttaneet joukon tietoturvaparannuksia.

Olemme myös tehneet muutoksen omat verkkotiedostot -alueelle. Omissa verkkotiedostoissa ei voi enää suorittaa skriptejä. Kiitokset Mustafa Kemal Canille ja Martin Sundhaugille heidän vaikutuksestaan näihin muutoksiin.

Parempi kirjeiden yleiskatsaus

Tähän asti läsnäoloa, käyttäytymistä ja arviointia koskevat kirjeet opiskelijoille ja vanhemmille ovat löytyneet eri paikoista. Nyt mentoreille ja opettajille on laadittu keskitetympi ratkaisu, josta kaikentyyppisten kirjeiden tiedot näkyvät paremmin. Kirjetiedot näkyvät nyt entistä useammilla itslearning-alueilla, ja opettajat ja mentorit pystyvät myös näkemään, onko opiskelija ja vanhempi avannut kirjeen.

Kirjeet-sivu on yleiskatsaus mentorille

Mentori-valikon uusi Kirjeet-valinta avaa yleiskatsaussivun, jossa näkyvät omien opiskelijoiden arviointia, käyttäytymistä ja läsnäoloa koskevat kirjeet. Sivulta voi tarkistaa, ovatko opiskelijat ja heidän vanhempansa avanneet kirjeet.

Kirjeiden yhteenveto nyt myös opiskelijan profiilikortissa

Opiskelijan profiilikortissa on uusi Kirjeet-välilehti, jossa opiskelijan arviointia, käyttäytymistä ja läsnäoloa koskevat kirjeet ovat helposti opettajien ja mentorien nähtävillä.

Uusia ominaisuuksia Opiskelijasi-sivulla

Opiskelijasi-sivulla on nyt sarake, josta käy ilmi, millä opiskelijoilla on arviointiin, käyttäytymiseen tai läsnäoloon liittyviä kirjeitä. Siitä opettaja voi tarkistaa nopeasti, kuinka monta kirjettä opiskelijalla on yhteensä ja onko ne avattu.

Arviointikirjeiden parempi näkyvyys

Mentori-valikosta avattavalla Arvioinnit-sivulla näkyy nyt luettelo opiskelijaan liittyvistä kirjeistä ja merkinnät siitä, onko opiskelija ja vanhempi avannut ne.

 

 

 

 

 

 

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto