Oppilaiden kansio itslearningissä

Voit lisätä itslearningiin kansioita, joihin oppilaat voivat tuottaa sisältöjä ja aktiviteetteja. Tämä on mainio tapa syventää oppimista ja aktivoida oppijoita, kun oppilaat pääsevät itse luomaan esimerkiksi sanaristikoita, kokeita, tai muita aktiviteetteja toisilleen.

Luo kansio näin:

  1. Mene kurssille jonne haluat luoda kansion oppilaiden tuotoksia varten. Voit myös lisätä oppilaiden kansion suunnitelmaasi, jos haluat ohjata tämän työskentelyn tiettyyn osaan tai vaiheeseen kurssitoteutusta.
  2. Napauta sivun oikeasta ylälaidasta Lisää -painiketta lisätäksesi uuden elementin kurssille
  3. Valitse Resurssit-kohdasta Kansio
  4. Anna kansiolle otsikko sekä kirjoita pieni ohjeistus tai tehtäväksianto oppilaille ja napauta Tallenna
  5. Valitse kansion oikeasta reunasta …-painike ja sieltä Oikeudet
  6. Valitse vaihtoehto Valitse, ketkä voivat lisätä uusia elementtejä tähän kansioon
  7. Valitse haluamasi oppilaat tai oppilasryhmät ja napauta Lisää
  8. Tallenna tekemäsi muutokset
  9. Jos haluat tämän lisäksi rajoittaa kansioon lisättävien elementtien tyyppiä, napauta kansionäkymässä Valitse sallittavat elementit
  10. Valitse haluamasi aktiviteetti- tai resurssityypit jotka haluavat sallia.

Toteutus

Nyt oppilaat voivat luoda kansioon valitsemiasi elementtejä. Voit hyödyntää tätä missä tahansa oppiaineessa ja laittaa oppilaat oppitunnilla tekemään sivuja, tehtäviä, kokeita, sanaristikoita, hirsipuu-pelejä, kokoamaan linkkejä tai videoita, tai mitä tahansa muuta keksitkin!

Tärkeintä on että oppilaat tuottavat toinen toisilleen aineistoja tai aktiviteetteja, ja esimerkiksi sanaristikko-aktiviteettia käytettäessä joutuvat pohtimaan annettua aihealuetta huomattavasti syvällisemmin keksiessään itse sanoja ja vihjeitä oikean vastauksen löytämiseksi sen sijaan että vastaisivat opettajan kysymyksiin. Ja tämän lisäksi he voivat vastata toistensa tekemiin tehtäviin tai sanaristikoihin, ja sinä opettajana saat valmista aineistoa tulevia opetustilanteita varten

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto