itslearning-päivitys 93 – joulukuu 2017

Uusin versio itslearningistä on jälleen saatavilla. Tällä kertaa olemme kehittäneet mobiilikäyttöä sekä tehneet Suunnitelman käytön entistä vaivattomammaksi.

Vinkki: Voit tarkistaa mikä versio sinulla on käytössä vierittämällä selaimen sisäänkirjautumissivun alareunaan. Versionumero näkyy sulkujen sisällä.

(Lue uusien ominaisuuksien kuvaukset ruotsiksi)

Selaimen koetila nyt saatavilla iPadille

iPadilla voi nyt tehdä kokeita selaimen koetilassa. Oppilaiden on asennettava selaimen koetilasovellus ennen kokeen tekemistä. Se on helppoa: Kokeessa painetaan latauslinkkiä, ja me opastamme opiskelijaa asetuksissa.

Huomautus:

  • RTF-editori ei ole käytössä, kun koetta tehdään selaimen koetilasovelluksella.
  • Aloita koe -linkki on voimassa 60 sekuntia, joten jos sovelluksen asentaminen kestää yli 60 sekuntia, opiskelija saa virheilmoituksen. Jos näin tapahtuu, pitää vain palata takaisin kokeeseen itslearningissa ja aloittaa uudelleen.

Selaimen koetila estää käyttäjiä surffailemasta muilla sivuistoilla kokeen suorituksen aikana. Haluatko tietää lisää? Ota yhteyttä asiakkuudesta vastaavaan henkilöön ja saat tietää mitä kaikkea muuta ominaisuus pitää sisällään.

Parannuksia suunnitelmaan

Nopea tiedostojen lataaminen tietokoneelta

Olemme helpottaneet tiedostojen lataamista tietokoneelta ja niiden yhdistämistä suunnitelmaan. Kun valitset ”Lisää resurssi”, näet uuden Tietokone-vaihtoehdon.

planner-add-from-computer

Parempi navigointi opiskelijoille

Valikon uuden valinnan avulla opiskelijat voivat helposti löytää tietyn osan tai resurssin suunnitelmasta.

plans-student-navigation

Kellonaikojen näyttäminen suunnitelmaluettelossa

Jos luot suunnitelman, joka ei kestä koko päivää – esimerkiksi oppitunnin – suunnitelmaluettelossa näkyy nyt myös kellonaika.

planner-time-span

 

Aiheet oletusarvoisesti pois käytöstä

Olemme huomanneet, että suunnitelmissa olevat aiheet voivat joskus hämmentää uusia käyttäjiä. Siksi aiheet eivät ole enää oletuksena käytössä uusilla sivustoilla. Aiemmin luoduissa sivustoissa ei näy mitään eroa.

Uusien kurssien oletusasetusta on kuitenkin mahdollista muuttaa hallintavalikon kohdassa Muokkaa yleisiä asetuksia > Määritä kurssin oletusasetukset > Aiheet.

Aiheet ja roskakori

Poistamisen jälkeen aiheet viedään nyt kurssin roskakoriin, kuten suunnitelmat ja muut kurssisisällöt.

Huomaa, että jos poistetulle aiheelle on luotu kansio, myös kansio poistetaan. Samoin jos poistat aihekansion, myös aihe poistetaan.

Parempaa yhteistyötä kurssimalleissa

Melko uutena muutoksena on mahdollisuus siirtää kurssin sisältö kirjastoon, kun kurssi jaetaan mallina. Jotta kaikki kurssin suunnittelijat voisivat edelleen päivittää kurssia sen jälkeen, kun sen sisältö on siirretty kirjastoon, olemme ottaneet käyttöön uuden valinnan kurssin mallina jakamisen yhteyteen: Lisää kurssin opettajat laatijoiksi. Valitsemalla tämän kaikille kurssista kirjastoon lisättäville sisällöille merkitään erityinen laatija.

library-course-template-collaboration

 

Lisäyksiä oppimistavoiteraporttiin laajennetuissa raporteissa

Olemme lisänneet tietosarakkeen laajennetuissa raporteissa olevaan oppimistavoitteiden kohdistusraporttiin. Raportissa näkyy nyt, kuinka moneen suunnitelman aiheeseen oppimistavoite on lisätty.

advanced-reporting

Laajennetut raportit (Advanced Reporting) on lisäpalvelu jonka avulla pystyy analysoimaan lähes kaikkea itslearningin sisältämää dataa: kuinka monta kertaa jokin tietty tavoite on arviointu, mikä on lisätyin sisältöelementti tai kuinka kauan kursseilla vietetään aikaa. Jos tahdot tietää kuinka saat laajennetut raportit käyttöön omalle sivustollesi, ota yhteyttä asiakkuudesta vastaavaan henkilöön.

Päivitetty ePortfolion teema

Tummansininen ePortfolion teema on nyt uudistettu ja mobiililaitteisiin sopiva.

eportfolio-skin

 

Parannuksia ilmoituskirjeisiin

Henkilökohtaista osallistumista, arviointia ja käyttäytymistä koskevat kirjeet sisältävät nyt tiedon siitä, ketkä ovat avanneet kirjeen. Opettajat ja ohjaajat näkevät nyt helposti, onko opiskelija, vanhempi tai huoltaja avannut itslearningin eri osissa olevia kirjeitä.

Arviointikirjeen avaajat näkyvät kurssiarviointitietojen sivulla Kirjeet-osiossa uudessa sarakkeessa ”Avaajat”.

notification-letters

Parannuksia LTI-työkaluihin

Kurssien LTI-työkaluja koskevat nyt samat kopiointisäännöt kuin muitakin kurssiresurssien laajennuksia. Voit nyt kopioida:

  • LTI-työkaluja kurssin resursseista toiseen
  • LTI-työkaluja sisältäviä suunnitelmia kurssista toiseen
  • LTI työkaluja, kun käytät kurssimallia, joka sisältää LTI-työkaluja.

 

Uusi järjestys kurssivalikossa

Olemme tehneet kurssivalikon järjestykseen opiskelijoiden työnkulkua sujuvoittavan muutoksen. Uusi järjestys on Yleiskatsaus – Suunnitelmat – Resurssit.

course-menu-new-order

 

Kurssin koko nimi näkyviin vihjekenttään

Jos kurssilla on pitkä nimi, koko nimi ei näy kurssisivulla. Olemme ottaneet käyttöön vihjekentän, joten opiskelijan on helppo tarkistaa koko kurssin nimi viemällä osoittimen kurssin nimen alun päälle.

courses-tooltip

Sallittu HTML-koodin taso RTF-editorissa

Olemme päivittäneet sallittujen HTML-koodien luetteloa, joita voidaan käyttää RTF-editorin Source-ominaisuudessa. Katso päivitetty luettelo täältä: https://itslearning.freshdesk.com/en/support/solutions/articles/7000020069-changes-to-allowed-html-code-level-

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto