Voinko tuoda itslearningiin organisaationi omat oppimistavoitteet?

Kyllä voit! Oppimistavoitteita hallinnoidaan Järjestelmänvalvojan Oppimistavoitteiden tietovarastossa. Siellä voit luoda manuaalisesti uusia tavoitteita yksi kerrallaan, tai tuoda kerralla isomman määrän Excel-tiedostosta.

its_import_goalsValitse ensin haluttu organisaatio (yleensä ylin hierarkia). Sitten voit lisätä kansioita ja aiheita tarpeen mukaan.

Jos tarkoitus on kerralla luoda suurempi määrä tavoitteita, kannattaa ne ensin tehdä Exceliin, ja valita oikean yläkulman kolmesta pisteestä ”Tuo opetussuunnitelma.”

Excel-tiedoston rakenteen tulee olla seuraavanlainen:

its_ex_goals

Tiedostossa siis tulee olla mukana nämä sarakkeet:

 • ID: yksilöllinen tunniste. Voi olla sama jota käytetään OPH:n eperusteissa, tai oppilaitoksen itse keksimä. ID:n maksimipituus on 40 merkkiä, eli se voi perustua lyhennettyyn versioon otsikosta, tai koodiin jos sellainen löytyy.
 • ParentID: ylätason ID. Tämän avulla rakennetaan puurakenne ja hierarkiat. Tällä osoitetaan minkä ylemmän tason alle aihe kuuluu.
 • Title: Otsikko joka näkyy puurakenteessa. Otsikon maksimipituus on 255 merkkiä.
 • Description: Kuvausteksti. Kuvauksen maksimipituus on 2048 merkkiä.
 • Type: itslearningissä on viisi erilaista tyyppiä, joilla hierarkia rakennetaan:
  • Folder = ”keltainen kansio”
  • Subject = Aihe / Aine
  • Category = Aihe- / Ainekokonaisuus, joka pitää sisällään oppimistavoitteet
  • LO = Itse oppimistavoite
  • Criterion = Kriteeri / Ehto. Yhtä oppimistavoitetta kohti voi olla useampia ehtoja. Esimerkissä on yksi ehto, jonka nimenä on yksinkertaisesti ”Arviointi”

Varsinaiset arviointiehdot tulevat itslearning-saittisi arviointiasetuksista. Niiden avulla tavoitteisiin pääsyä arvioidaan kurssin aktiviteeteissa, kuten tehtävänannossa.

its_ex_goalsEsimerkkitiedosto tuottaa seuraavat tavoitteet rakenteeseen. Muista julkaista tavoitteet, jotta ne voidaan ottaa käyttöön kursseilla.

Lue lisää:

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

🌞Nyt nautitaan kesästä, kesälomasta, vapaa-ajasta. Tässä pienet kesälukemiset Sinulle, joka et sulje silmiäsi luonnonrauhassa kesälläkään: bit.ly/3nbBTiN Sanomattakin selvää - nyt on kesä! Aurinkoista juhannusta! t. Suomen itslearning-tiimi😎 pic.twitter.com/6qu7…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto