Perusopetuksen opetussuunnitelman uudet perusteet asettavat tavoitteet toiminnan keskiöön. Tavoitteiden tulee olla tiedossa, ja niiden saavuttaminen tulee olla läpinäkyvästi esitetty. Näin voimme myös ohjata oppilaita itse paremmin ottamaan vastuuta omasta oppimisestaan. Fronter tarjoaa käyttöösi monipuolisen tavan toteuttaa nämä vaatimukset.
Oppimisen, työskentelyn ja käyttäytymisen arvioinnin sekä palautteen antamisen oppilaille tulee aina perustua opetussuunnitelman perusteissa asetettuihin ja paikallisessa opetussuunnitelmassa tarkennettuihin tavoitteisiin. … Opettajat huolehtivat, että tavoitteet ja arviointiperusteet ovat oppilaiden tiedossa. Tavoitteiden pohtiminen ja oman oppimisen edistymisen tarkastelu suhteessa tavoitteisiin on tärkeä osa myös oppilaan itsearviointitaitojen kehittämistä.
(Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet, §6.2)
Perusopetuksen opetussuunnitelman valtakunnalliset tavoitteet on nyt tuotu ePerusteet-palvelusta Fronteriin. Fronterin tavoitetyökalua hyödyntäen ne on helppo ottaa osaksi opetusta Fronter-huoneissa, ja liittää erilaisiin opetuksessa käytettäviin resursseihin kuten tehtävät, testit, keskustelut, ja niin edelleen. Kaikki tämä on täysin ilmaista.
Myös huonekohtaisia tavoitteita voidaan luoda eriyttämisen tueksi.
Tavoitteisiin pääsemisen itsearviointi on myös helppo toteuttaa Fronter-huoneessa. Opettaja voi ohjata oppilasta kirjaamaan erilaisia huomioita tavoitekohtaisesti kommentteihin. Kommenttien hyödyntämisen kautta tavoitteiden ympärillä voidaan käydä tarkentavaa ja rakentavaa dialogia mm. tavoitteiden yhteydessä tapahtuvasta taitojen kehittymisestä.
Lisäksi Fronterin ILP-työkalua ja toimintasuunnitelmaa voidaan käyttää oppimisprosessin kokoavana tekijänä. Täällä voidaan mm. koota yhteen tavoitteet useista eri huoneista. ILPin toimintasuunnitelmaa voidaan hyödyntää esimerkiksi suunniteltaessa (itse)arvioinnin jälkeisiä asioita – miten jatkossa toimitaan. Myös huoltajat voidaan ottaa mukaan toimintasuunnitelman tekoon.
No Pings Yet