Eri tavat arvioida tehtäviä

itslearningin Tehtävä-työkalun avulla voit nopeasti lisätä kurssillesi tehtäviä, joihin ei sisälly mitään varsinaista tehtävänpalautusta. Tehtäviä voivat myös olla erilaiset aktiviteetit, jotka tehdään online-ympäristön ulkopuolella, mutta jotka silti halutaan ottaa mukaan itslearningiin arviointia varten. Miten tehtäviä voidaan arvioida?

Aikaisemmassa kirjoituksessa kerroimme, miten tehtäviä voidaan arvioida jollakin tietyllä arviointiasteikolla niin, että arviointi myös tallentuu arviointikirjaan.

Toinen tapa käyttää tehtäviä on merkitä tehtävä yksinkertaisesti tehdyksi, kuten vaikkapa esitelmän tai laboratoriokokeen. Myös oppijalle voidaan antaa mahdollisuus merkitä tehtävä tehdyksi, jos se sisältää vaikkapa johonkin asiaan omaehtoisesti perehtymisen, tai esim. lukuläksyn.

Tässäkin käyttötapauksessa tehtävään liitettyjä oppimistavoitteita voidaan arvioida. Huomaa silloin valita oppimistavoitteen arviointivalikosta jokin vaihtoehto. Valitsemalla arvioinnin tyypiksi Arviointiehdon annat arvion saitillesi määritellyn portaikon mukaisesti (esim. Harjoittelee – Osaa, tai T1 – T2 – H3 – H4 – H5) – tämä tapa on suositeltu ja useimmiten selkeämpi.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Hei! Saitko tänään uutiskirjeen koskien suostumusta saada jatkossa lähettää uutiskirjeitä. Olitpa asiakkaamme tai muuten meistä kiinnostunut - vain klikkaamalla painiketta "Kyllä kiitos", saat jatkossa tietoa uutuuksistamme, tapahtumistamme jne. Muista klikata "Kyllä kiitos"! pic.twitter.com/1gcZ…

Artikkeliarkisto