Miljoonia kuvia eurooppalaisesta kulttuuriperinnöstä nyt käytössä itslearningin kautta

Europeana tekee yhteistyötä tuhansien eurooppalaisten arkistojen, kirjastojen ja museoiden kanssa jakaakseen kulttuuriperintöä nautintoa, opintoja ja tutkimusta varten. Europeanan kokoelmasta löytyy mm. 10 miljoonaa vapaasti käytettävää kuvaa: maalauksia, valokuvia, postikortteja, karttoja ja paljon muuta. Nuo kuvat ovat nyt käytettävissä itslearningin kautta!

Löydät Europeana-kuvahaun itslearningin editorin sovelluskirjastosta, editorin palapeli-ikonin takaa. Ensimmäisellä kerralla lisättäessä hae sovelluskirjastosta Europeana-sovellus, joka tallentamisen jälkeen löytyy aina omasta editorinäkymästäsi. Järjestelmänvalvojana voit myös lisätä kyseisen laajennuksen kaikille käyttäjille – ota yhteyttä jos tarvitset apua!

Kun olet lisännyt Europeana-haun editorinäkymääsi, voit avata haun kaikkialta, missä editori käytössä. Voit hyödyntää kuvia vaikkapa sivujen kuvituksena tai tehtävänannoissa.

Voit tehdä Europeana-hakusivulla hakuja haluamillasi hakusanoilla, ja tarvittaessa tarkentaa hakukategorian vaikkapa valokuviin. Napsauta haluamaasi kuvaa, ja se tallentuu itslearningiin.

Lopputuloksen koko riippuu Europeanan tarjoaman kuvan koosta. Jos mahdollista, kuva näytetään täysikokoisena. Kuvan tiedot, kuten lyhyt kuvaus ja lähde, näytetään käyttöehtojen mukaisesti itslearningissäkin kuvan alapuolella.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Hei! Saitko tänään uutiskirjeen koskien suostumusta saada jatkossa lähettää uutiskirjeitä. Olitpa asiakkaamme tai muuten meistä kiinnostunut - vain klikkaamalla painiketta "Kyllä kiitos", saat jatkossa tietoa uutuuksistamme, tapahtumistamme jne. Muista klikata "Kyllä kiitos"! pic.twitter.com/1gcZ…

Artikkeliarkisto