Release 106 – April 2019

Tidsbesparingar

Förbättringar i G Suite
Förbättrad Chromebook-app
Användarna har tidigare loggats ut från itslearning när de har stängt sin Chromebook.
Vi har sett till att användaren från och med nu (och om SSO, Single sign-on, används för G Suite) kan fortsätta att vara inloggad på itslearning. Användaren blir automatiskt ombedd att ansluta sitt G Suite-konto när denne loggar in på sitt itslearning-konto och appen är installerad.
Enklare för lärare att se G Suite-dokument
Om en elev laddar upp ett Google Dokument, Presentation eller Kalkylark som svar på en inlämningsuppgift, men läraren inte har ett G Suite-konto och därför inte kan se dem (och de inbyggda Office-verktygen är aktiverade för kunden), kommer vi automatiskt att konvertera G Suite-dokumentet så att det kan visas i Office. Detta gör att läraren kan granska elevens svar på inlämningsuppgiften.

Säkerhetsförbättringar
Det är inte längre möjligt att logga in automatiskt med Googles personliga konton.
Nu kan du bara använda de företagskonton som hanteras av kunden.
Detta beror på att vissa kunder inte kunde hantera lösenordskomplexiteten för personliga (@gmail) Google-konton.
Single-Sign-On SSO för itslearning Chromebook-appen och itslearning Marketplace-appen fungerar nu bara i den officiella Chromebook-appen eller Marketplace-appen.
G Suite-integrering tillgänglig som standard
Google-kunder kan nu konfigurera och hantera integreringen mellan itslearning och deras G Suite-domän. Detta gör att konfigurationen och hanteringen blir enklare och går snabbare.

Systemadministratörer har tillgång till en installationsguide som vägleder dem genom processen att ansluta sin G Suite-domän till itslearning.

Google SSO-inställning
Kunder som använder system med tredjepartsinloggning och har anslutit sin G Suite-domän till itslearning kan nu välja att inaktivera SSO (Single Sign-On) med skolans Google-konto.

Använd Microsoft OneDrive resurser med lätthet
Systemadministratörer kan ge tillstånd åt itslearning OneDrive filväljare app åt användare inom deras organisation. Detta betyder att användare inte längre manuellt behöver koppla sina Microsoft konto till deras itslearning konto. Detta kommer göra det lättare för användare att få snabb åtkomst till sina Onedrive resurser. Systemadministratörer ställer in detta i inställningarna på ”Molntjänster” i adminvyn.

För dig som använder Test 3.0
Bedömning av lärandemål/kunskapskrav har lagts till i testverktyget. Lärandemål kan nu kopplas till enskilda frågor. Bedömningen för varje lärandemål baseras på poänggenomsnittet för de frågor som den är kopplad till.
Testverktygsrapporten har förbättrats för att ge dig en översikt över hur dina elever har presterat på de olika frågorna, liksom en översiktlig sammanfattning på hög nivå.

 

Fler Förändringar
Lärare kan använda registreringsverktyget för att be eleverna att själva registrera sig i kursgrupper. Eftersom registreringsverktyget är en aktivitet kan lärarna använda detta i sin planering och det visas som en uppgift för eleverna.

Kunder som använder IMS-ES-integrationen kan nu låta sitt administrativa system (elevregister) skapa kurser baserat på kursmallar som skapar färdigt innehåll, planer och resurser som lärarna kan använda.

Undersökningsverktyget kan nu visa extra information om deltagarna, både i översikten över svaren och i de exporterade resultaten. Detta kan användas för att på ett bättre sätt differentiera användare i exporten. Den extra informationen väljs av administratörerna under Administratör -> Redigera globala inställningar -> Funktioner och säkerhet.
Den extra informationen delas inte för anonyma enkäter.

Vi har förbättrat e-postmeddelandena som genereras av itslearning (för aviseringar, nya uppgifter osv.) med ett modernare utseende och för att de ska vara lättare att läsa.
Vi har tagit bort Summer Sky-tema till ePortföljen och ersatt den med ett mer mobilvänligt tema.

För två år sedan vi förenklade regler som gjorde det lättare att förstå vem man kan söka efter och kommunicera med via meddelandeverktyget. Vi tar nu bort de gamla inställningarna.

När du visar kurser i rullgardinsmenyn visas nu kurskoderna i verktygstipset. Detta är något som borde göra det mindre förvirrande för lärare som har flera kurser med identiska titlar.
Mentorer kan nu sortera på vårdnadshavarnamn eller e-post i översikten för vårdnadshavare för att enklare kunna hitta den som de söker efter. Observera att om det finns flera vårdnadshavare kopplade till en elev kommer listan att sorteras på namnet på den första.

Administratörer på stora skolor eller distrikt kan ha många mentorer och rektorer på sin itslearning-site. Vi har gjort det lättare att hitta den du söker genom att lägga till en sökfunktion. Sökfunktionen startar när du har skrivit minst tre bokstäver.

Vi har uppdaterat personliga API-ändpunkter så att de innehåller följande data:
Platstitel (Location Title), Platsfärg (Location Color) och Importbeskrivning (Import Description).

Service Support

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Artikkeliarkisto