itslearning-päivitys 103 -Joulukuu 2018

G Suite -käyttöä helpotettu
Olemme yksinkertaistaneet työnkulkua lisäämällä Google-resurssit itslearning-järjestelmään. Valitse Google Drive ja lisää tiedostoja, joita voit muokata mutta joita et omista. Tämä sisältää Team Drive -tiedostot (kun organisaatiosi on muodostanut yhteyden G Suite -toimialueen ja itslearning-järjestelmän välille) ja jaetut resurssit.

Monipuolisempi rekisteröintityökalu
Jos opettaja on sallinut muokkaamisen, opiskelijat voivat muokkaamisen lisäksi myös poistaa tekemänsä valinnat rekisteröintityökalussa. Näin voidaan vapauttaa paikkoja tai resursseja, joita he eivät aio käyttää. Lisäksi vaihtoehtojen määrää on rajoitettu, joten se ei ole enää 20. Rekisteröintiä voidaan käyttää oppimispolun osana.

Oppimispolkujen parannukset

Oppimispolkujen rekisteröimisen parantamiseksi opiskelijoiden on rekisteröitävä valintansa ennen jatkamista.
Oppimispolkuun on lisätty vaiheiden enimmäismäärä. Kun vaiheita on 30, niitä ei voi lisätä.Tämä parantaa suorituskykyä, kun opiskelijat etenevät polulla.

Tietoturvaa parannettu, kun sähköpostiosoite vaihdetaan
Olemme parantaneet kaikkien käyttäjien tietoturvaa, kun sähköpostiosoite vaihdetaan itslearning-järjestelmässä. Kun sähköpostiosoite lisätään tai vaihdetaan asetuksissa, siihen lähetetään viesti sen vahvistamiseksi, että osoite kuuluu sinulle. Tätä ei tehdä, jos tietojen lähde on oppilashallintojärjestelmä tai järjestelmänvalvoja on päivittänyt ne, mutta edelliseen osoitteeseen lähetetään silti sähköpostiviesti, jotta käyttäjä tietää, että järjestelmänvalvoja on päivittänyt sähköpostiosoitteen.

Päivityksiä Tehtävä-työkalun tiedostonäkymään
Tehtävä-työkaluun on tehty parannuksia, joten sen ja Tehtävänanto-työkalun yhdenmukaisuus on parantunut. Siksi sitä on selkeämpi ja helpompi käyttää. Silmäkuvake on poistettu. Jokaiseen tiedostoon liittyy pieni valikko vaihtoehtoineen. Kun tiedostoa napsautetaan, se avautuu uuteen välilehteen, jos tätä toimintoa tuetaan.

Kurssiryhmien luominen automaattisesti
Käyttöön on otettu toiminto, joka auttaa opettajia luomaan luokka-/kurssiryhmiä. Opiskelijat voidaan jakaa ryhmiksi sattumanvaraisesti. Näitä ryhmiä voidaan käyttää suunnittelussa, tehtävissä ja muissa toiminnoissa. Opettaja voi jakaa opiskelijat yhtä suuriksi ryhmiksi tai valita opiskelijoiden enimmäismäärän kussakin ryhmässä. Tämä voi säästää aikaa, kun kurssiryhmät ovat suuria.

Kurssiresurssien etsiminen
Kurssiresurssien haku auttaa käyttäjiä löytämään resursseja. He näkevät hakutulokset avattavassa luettelossa, jota voi napsauttaa. Tästä on paljon hyötyä kursseilla, joihin liittyy runsaasti resursseja

Parannuksia Tehtävänanto-työkaluun
Tehtävänantojen tilan ymmärtämisen helpottamiseksi ja helppolukuisuuden vuoksi olemme lisänneet selkeitä viestejä opiskelijoille , kun tehtävänannoissa käytetään plagioinnin valvontaa ja/tai ne ovat nimettömiä. Värien paremman käyttämisen avulla opiskelijoille ilmoitetaan määräajan ylittymisestä, jolloin he eivät voi lähettää vastauksiaan tai ne merkitään myöhässä lähetetyiksi.
Opiskelijaluetteloa on selkeytetty. Lisäksi tila (esim. ei lähetetty tai lähetetty) näkyy helpommin. Tästä on hyötyä varsinkin jos luokkakoko on suuri.
PDF-tiedostojen katselemista tuetaan paremmin sisäisten Microsoft Office -työkalujen avulla. Jos niitä käytetään organisaatiossasi, PDF-tiedostot näkyvät nyt selaimessa Office-asiakirjanäyttötoiminnon avulla.

SHA-256-tiivistefunktio-algoritmin IMS LTI -tuki
IMS Global -organisaatio on päättänyt poistaa SHA-1-algoritmin Learning Tools Interoperability®- ja OneRoster® -standardista 1.1.2020 mennessä. Sen tilalle tulee luotettavampi tiivistefunktiota SHA-256. Tästä versiosta alkaen itslearning tukee SHA-256-algoritmia LTI-linkeissä. Järjestelmänvalvojat voivat määrittää LTI-linkit siten, että niissä käytetään uudempaa tietoturvajärjestelmää. SHA-256-tuki on lisätty API-rajapintoihimme.

Kaikki LTI-kumppanit tai -työkalut eivät ehkä vielä tue SHA-256-algoritmia, tuemme molempia vuonna 2019 ja varaamme siirtymäaikaa. Jos mielessäsi on kysymyksiä, ota yhteys paikalliseen tukitiimiin.

Muita uudistuksia

Kalenteri
Kalenterissa on nyt helpompaa erottaa toisistaan pedagogiset ja varattavat fyysiset resurssit. Resurssien varaamisen sanastoon on tehty muutoksia. Kaikkia fyysisiä resursseja kutsutaan nykyään varattaviksi huonetiloiksi ja laitteiksi.

Koe 3.0 -pilotointiin osallistuvat asiakkaat
Opettajat voivat osallistua kokeisiin samalla tavalla kuin opiskelijat näkevät ne. Tällöin niihin voidaan tehdä parannuksia ennen niiden julkaisemista opiskelijoille

Gradebook+ -käyttäjät näkevät
Gradebook+ -käyttäjät näkevät myöhästyneet lähetykset helpommin Gradebook -ruudukossa. Arvosanojen oppilashallintojärjestelmä-siirron tuki on lisätty, joten nykyiset Gradebook-käyttäjät voidaan päivittää Gradebook+-tasolle. Paikalliset tiimimme tekevät tässä yhteistyötä asiakkaiden kanssa.

Tallennusraporttiongelma on korjattu
Tallennusraporttiongelma on korjattu. Pylväskaaviot skaalataan oikein vastaamaan Organisaatio- sekä Projektit ja kurssit -arvoja.Numerot näkyvät siistimmin, ja koko raportissa käytetään kahta desimaalia.

Service Support

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto