ePortfoliot itslearningissä

itslearningin ePortfolio tarjoaa monipuolisen tavan tukea oppimista ja osaamisen esittämistä. Jokaisella kurssilla voidaan hyödyntää työportfoliota, joka kerää automaattisesti yhteen kaiken kurssilla tehtävän – sekä antaa mahdollisuuden henkilökohtaisiin tehtäviin ja tavoitteisiin. Parhaat palat voidaan siirtää arviointiportfolioon. Lisäksi ePortfolio sisältää monipuolisen näyteportfolion, joka voidaan julkaista vaikkapa verkkosivuna.

Työportfolio

itslearning-kurssin työportfolio sisältää kaiken kurssilla tehdyn. Lisäksi opettaja ja oppija voivat yhdessä tehdä oppijalle omia tavoitteita ja tehtäviä. Työportfoliossa on mahdollista myös käydä opettajan ja oppijan välistä keskustelua.

Arviointiportfolio

Kurssin arviointiportfolio puolestaan on kokoelma oppijan itse valitsemia osia työportfoliostaan. Arviointiportfolio on mahdollista julkaista osana oppijan ePortfolio-kokonaisuutta.

Näyteportfolio

Siinä missä työ- ja arviointiportfoliot liittyvät aina johonkin kurssiin, voi oppija ihan itse luoda kurssitiloista erillisiä portfolioita. Omat portfoliot löytyvät omaa nimeä oikeassa yläkulmassa napsauttaessa valikon alaosasta.

Uusia portfolioita on siellä helppo luoda eri tilanteisiin ja tarpeisiin.

ePortfolio sisältää myös blogin, jota voidaan käyttää vaikkapa oppimispäiväkirjana. Oppija voi myös itse hallita ePortfolionsa näkyvyyttä, vaikka järjestelmänvalvoja voikin määritellä oletusasetukset. ePortfolio voidaan asetuksissa mm. suojata salasanalla.

itslearningin ePortfolio on kehittynyt paljon viime vuosina – mm. käyttäjäpalautteen perusteella.

Kuinka saan portfoliot käyttöön?

Pääkäyttäjänä voit varmistaa, että portfoliot tulevat käyttöön oletuksena kaikille kursseille seuraavasti:

  • Järjestelmänvalvoja > Muokkaa yleisiä asetuksia > Määritä kurssin oletusasetukset > Ruksaa ”Portfolion arviointi”

Kurssilla opettaja voi tehdä omat asetuksensa:

  • Kurssin Asetukset > Kurssin ominaisuudet ja toiminnot > Ruksaa ”Portfolion arviointi”

Opettajalla opiskelijoiden Työ- ja Arviointiportfoliot ilmestyvät Tila ja Seuranta -välilehden taakse.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto