”Tila ja seuranta” helpottaa hallinnointia

Jokaisen itslearning-kurssin päävalikoista löytyy välilehti Tila ja seuranta. Tämä välilehti kokoaa yhteen useita raportteja, joiden avulla opettajan on helppo suunnitella työskentelyään ja seurata oppijoiden edistymistä.

Arviointikirja

Kaikki ne tehtävät joihin liittyy jonkinlainen arviointiskaala, esimerkiksi hyväksytty / hylätty, 1 – 5 tai perinteinen numeerinen 4 –  10, voidaan lisätä arviointikirjaan.  itslearning laskee Arviointikirjan ensimmäiseen sarakkeeseen automaattisesti keskiarvon jokaiselle oppijalle. Arviointikirjaan on näppärä luoda luokkia, joiden avulla arvosanat voidaan ryhmitellä. Näin esimerkiksi usean opettajan kokonaisuuksissa kukin voi koota yhteen omat tehtävänsä ja pitää huolta näiden saavuttamisesta. Lisäksi arviointikirjasta näkee arvosanojen trendit sekä pääsee navigoimaan kätevästi kunkin oppijan omaan suoritukseen.

Oppimistavoitteiden esitysmisraportti

Kun kurssilla on otettu käyttöön oppimistavoitteiden arviointi, voi opettaja tämän raportin kautta seurata kuinka oppijat etenevät ja saavuttavat tavoitteita. Raportissa on kolme välilehteä: Oppimistavoitteet, Osallistujat ja Arviointi.

Oppimistavoitteet-välilehti osoittaa mitkä tavoitteista on saavutettu ja mikä osa-alue kaipaa vielä harjoittelua. Visuaalisten palkkien avulla opettaja saa nopean yleiskatsauksen siitä miten eri alueet hallitaan.

Osallistujat-välilehti kerttoo yksittäisten oppijoiden etenemisestä kohti tavoitteita. Napsauttamalla auki yhden oppijan tiedot, nähdään kuinka hän on saavuttanut oppimistavoitteet ja kuinka hän etenee kohti asetettua tavoitetta.

Edistymisraportti

Kaikkien ei tarvitse kurssilla tehdä samoja tehtäviä, mutta muutama pakollinen tehtävä olisi varmasti hyvä tehdä. Jos tahdot tarjota oppijoille vaihtoehtoisia tehtäviä, mutta pitää kirjaa siitä että kaikki tekevät saman määrän pakollisia tehtäviä, on Edistymisraportti sinun työkalusi. Tämän raportin avulla voit määrittää kurssin pakollisten tehtävien määrän ja seurata näiden tekemistä. Jos tahdot tutustua Edistymisraporttiin tarkemmin, lue artikkelimme.

Kohdistusraportti

Tämä raportti on tehty helpottamaan opettajan oman työn suunnittelua. Kun opettaja on tuonut kurssillensa oppimistavoitteita, hän voi tämän raportin avulla varmistua siitä että kurssilla käsitellään kaikki ne asiat, jotka sisältyvät oppimistavoitteisiin. Kohdistusraportti visualisoi opettajalla mitkä tavoitteista on käsitelty ja missä yhteydessä. Samoin raportti näyttää opettajalle mitkä tavoitteet ovat vielä käsittelemättä.

Tehtäväraportti

itslearningin käytetyin työkalu on Tehtävänanto. Tällä työkalulla opettaja kirjoittaa tehtävänannon ja oppijat palauttavat jotakin itslearningiin, joko itsenäisesti, pareittain tai ryhmänä. Ideaalitilanteessa opettaja antaa palautetta oppijoiden työskentelystä, joko arvosanan muodossa tai kirjoittamalla / nauhoittamalla omat kommenttinsa. Koska työkalu on niin suosittu ja palautteen antaminen ja saaminen ovat olennainen osa oppimisprosessia, olemme laatineet tätä varten oman raportin.

Tehtäväraportista opettaja näkee yhdellä silmäyksellä kuka oppijoista on palauttanut tehtävät ja mihin tehtäviin odotetaan palautetta. Navigointi on helppoa otsikkorivejä napsauttamalla.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto