Eri tavat arvioida tehtäviä

itslearningin Tehtävä-työkalun avulla voit nopeasti lisätä kurssillesi tehtäviä, joihin ei sisälly mitään varsinaista tehtävänpalautusta. Tehtäviä voivat myös olla erilaiset aktiviteetit, jotka tehdään online-ympäristön ulkopuolella, mutta jotka silti halutaan ottaa mukaan itslearningiin arviointia varten. Miten tehtäviä voidaan arvioida?

Aikaisemmassa kirjoituksessa kerroimme, miten tehtäviä voidaan arvioida jollakin tietyllä arviointiasteikolla niin, että arviointi myös tallentuu arviointikirjaan.

Toinen tapa käyttää tehtäviä on merkitä tehtävä yksinkertaisesti tehdyksi, kuten vaikkapa esitelmän tai laboratoriokokeen. Myös oppijalle voidaan antaa mahdollisuus merkitä tehtävä tehdyksi, jos se sisältää vaikkapa johonkin asiaan omaehtoisesti perehtymisen, tai esim. lukuläksyn.

Tässäkin käyttötapauksessa tehtävään liitettyjä oppimistavoitteita voidaan arvioida. Huomaa silloin valita oppimistavoitteen arviointivalikosta jokin vaihtoehto. Valitsemalla arvioinnin tyypiksi Arviointiehdon annat arvion saitillesi määritellyn portaikon mukaisesti (esim. Harjoittelee – Osaa, tai T1 – T2 – H3 – H4 – H5) – tämä tapa on suositeltu ja useimmiten selkeämpi.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto