Lukuvuoden vaihtuminen itslearningissä

Lukuvuoden päättyessä myös itslearningissä on hyvä tehdä valmisteluja tulevaa vuotta silmällä pitäen. Erityisesti kannattaa arvioida vanhojen kurssien, ryhmien ja käyttäjätunnuksienkin tarpeellisuus.

Integraation luomat kurssit

Sisältävätkö kurssisi aineistoa tai sisältöä, joita haluat käyttää ensi lukuvuodenkin kursseilla? Sellaiset aineistot kannattaa kopioida manuaalisesti luodulle kurssille, josta voit sitten siirtää ne uusille integraation luomille kursseille.

its_course_archivingLisäksi kurssit kannattaa automaattisesti arkistoida. Löydät tätä koskevan asetuksen Järjestelmänvalvojasta > Yleiset asetukset > Ominaisuudet ja suojaus, sivun lopusta.

Jos tämä asetus ei ole päällä, kursseja ei arkistoida, vaan ne siirretään roskakoriin, kun uudet kurssit luodaan integraatiosta.

Manuaalisesti luodut kurssit

Manuaalisesti luodut kurssit käsitellään erikseen, koska integraatio ei tee niille mitään. Suosittelemme seuraavia toimenpiteitä:

  • Tarkista, onko manuaalinen hierarkiasynkronointi päällä (kurssin osallistujat > Hierarkian synkronointi), ja poista se jos kurssin osallistujia ei tulisi päivittää hierarkiasta jatkossa, tai jos haluat arkistoida kurssin ja kopioida sen seuraavan lukuvuoden versiota varten uusille osallistujille
  • Manuaalisesti luodut käyttäjätilit täytyy myös tarvittaessa poistaa manuaalisesti, tai heidän ryhmäjäsenyytensä päivittää
  • Arvioi tarve joko arkistoida tai poistaa vanhat kurssit
    • Kun kurssi arkistoidaan, kurssi siirretään kurssiarkistoon ja kaikilla osallistujilla on edelleen pääsy kurssille
    • Kun kurssi poistetaan, se siirretään roskakoriin, eikä osallistujilla ole enää pääsyä kurssille

Kysymyksiä?

Pääkäyttäjänä voit ottaa yhteyttä tukipalveluumme, niin selvitämme tarpeet yhdessä.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto