itslearningin suunnitelma on monipuolinen työkalu opetuksen ja kurssin rakenteen sunnittelemiseen. Se myös tarjoaa hienon tavan ohjata oppijaa pedagogisesti pelkän resurssikansiorakenteen jakamisen sijaan. Suunnitelmaa voikin hyödyntää monella eri tavalla. Tässä kuvaamme niistä muutamia.
Kolme tapaa muodostaa suunnitelma
Suunnitelman voi muodostaa ainakin kolmen eri periaatteen mukaisesti:
- Suunnitelma ajan perusteella: esim. viikko-ohjelma
- Suunnitelma teemojen tai aiheiden perusteella: esim. opetussuunnitelman sisältöalueiden mukaan jaettuna
- Suunnitelma toiminnan perusteella: esim. lähitapaamiset, palautettavat tehtävät, jne.
Suunnitelma ajan perusteella
Ajan perusteella muodostettu suunnitelma voi toimia hyvin luokkahuone-opetuksen tukena tai, kun kurssilla on selkeä etenemisjärjestys viikosta toiseen.
Jos kullekin ajanjaksolle, tässä viikko, ei tule kovin montaa erillistä suunnitelmaa, voidaan suunnitelman asetuksista ottaa aiheet kokonaan pois päältä. Silloin suunnitelmakin voi näyttää yksinkertaisemmalta.
Aiheet voit ottaa pois napsauttamalla suunnitelman oikeassa yläkulmassa näkyvää ”…”-painiketta, avaamalla sieltä suunnitelman asetukset, ja poistamalla ruksi kohdasta Käytä aihetta.
Suunnitelma teemojen perusteella
Hyvä, joskin ehkä enemmän suunnittelua vaativa, tapa järjestää suunnitelma on tehdä se käsiteltävän aihealueen sisältöteemojen mukaan.
Myös käsiteltäviin aiheisiin voidaan liittää oppimistavoitteet koko aihetta varten, ja antaa kuvaus, joka kertoo aiheesta jotakin.
Nämä mahdollisuudet löytyvät myös suunnitelman asetuksista.
Suunnitelma toiminnan perusteella
Suunnitelma voidaan myös rakentaa toimintakokonaisuuksien ympärille. Tällöin aiheina voisivat olla vaikka Lähitapaamiset, Webinaarit, Tehtävät jne.
Suunnitelman kentät ja päivämäärät
Suunnitelman asetuksissa voit valita, mitkä suunnitelman kentät näytetään. Voit piilottaa jotkut kentät kokonaan, kuten alla päivämäärä, tai lisätä vaikkapa kenttiä, jotka vain opettaja näkee – esimerkiksi alla opettajan merkinnät.
Huomaa kuitenkin, että jos käytät päivämääriä suunnitelmassa, ohjaavat ne oppijan näkymää kurssi yleiskatsauksessa. Kulloinkin ajankohtainen suunnitelma tulee siihen automaattisesti näkyviin, ja Aloita-painikkeesta oppija pääsee käymään suunnitelman kohta kohdalta läpi resursseineen ja tehtävineen.
Hei, yritän päästä katsomaan demoja ja käyttöopastusviedoita, mutta ilmoittaa että ” over quota” ? eli miten pääsen katsomaan näitä ( en jaksa lukea ohjeita, kaipaan videoita kurssisuunnittelun aloittamiseen….)
– Euxibawon Oterafoo cft.nkaq.users.itslearning.fi.imh.ng
– Agofog Iucocj mjr.qcxf.users.itslearning.fi.ljm.yg