itslearning-päivitys 92 – lokakuu 2017

Lokakuun julkaisussa keskitymme parantamaan mahdollisuuksia jakaa kurssimalleja kirjastoon. Luvassa on pieniä parannuksia myös muihin toiminnallisuuksiin. Päivitys 92 on tulossa loka-marraskuun vaihteessa.

Huomaathan, että tämä uutinen käsittelee itslearningin viimeisintä versiopäivitystä. Jos haluat nopean yleiskatsauksen siihen, mitä itslearning on, voit katsoa vaikkapa tämän videon.

(Lue uusien toimintojen kuvaukset ruotsiksi)

Kurssimallit ja kirjasto

Äskettäin tarjosimme mahdollisuuden siirtää kurssisisältö kirjastoon samalla, kun kurssi jaetaan mallina. Tämän ansiosta kurssin suunnittelija voi tehdä kurssiin päivityksiä, jotka otetaan käyttöön kaikissa tähän malliin pohjautuvissa kursseissa.

Sisältö siirrettiin kirjastoon kuitenkin ensimmäistä kertaa niin, että kurssi pohjautui tähän malliin, mikä aiheutti hieman epäselvyyttä. Nyt aloitamme sisällön siirtämisen kirjastoon heti, kun kurssi on jaettu mallina.

R92_course_library

Huomaa, että mikä tahansa sisältö, joka on lisätty kurssiin sen jälkeen, kun kurssi on jaettu mallina, on lisättävä kirjastoon manuaalisesti. Tämän ansiosta kurssin suunnittelija voi viimeistellä uuden resurssin ennen sen julkaisemista.

Muut kirjastoon tehdyt muutokset

  • Nyt sisällölle on mahdollista asettaa luettavuustaso – esimerkiksi Lexile-taso – metatietoina ORG-ohjelmointipinnan kautta.
  • ”Äskettäiset”-suodatin on päivitetty kirjaston ”Oma kokoelma” -osiossa osoittamaan aika, jolloin resurssi lisättiin omaan kokoelmaasi, resurssin julkaisuajankohdan sijaan. Huomaa, että tämä muutos koskee ainoastaan tämän julkaisun jälkeen lisättyjä uusia resursseja.
  • Kirjaston kielisuodatin on nyt käännetty.

Asiakirjojen katseluohjelmat ja uuden määritystyökalun ilmoitukset

Avaamme nyt omassa asiakirjojen katseluohjelmassamme ne tiedostot, joita ei voi muokata Office Online -ohjelmassa, silloinkin kun Office Online on käytössä sivustolla. Tämän ansiosta opettajat voivat tehdä merkintöjä esimerkiksi PDF-tiedostoihin, joita ei voida muokata Office Online -ohjelmassa.

Järjestelmään lataaminen ja OneDrive

Tiedostojen lataamisen nopeuttamiseksi nyt on mahdollista valita useita tiedostoja silloin, kun tiedostoja ladataan OneDrivesta.

Kurssit, joilla on ulkopuolisten tahojen tuottamaa sisältöä

Niiltä käyttäjiltä, joilla on oma sisällönkehitys- tai opetusohjelmaosastonsa, saamamme palautteen pohjalta olemme mahdollistaneet Kurssit, joilla on ulkopuolisten tahojen tuottamaa sisältöä -vaihtoehdon poistamisen Lisää kurssi -sivulta. Nyt on mahdollista poistaa Kurssit, joilla on ulkopuolisten tahojen tuottamaa sisältöä -vaihtoehto Lisää kurssi -sivulta. Tälle valinnalle ei ole asetusta, mutta voit halutessasi ottaa yhteyttä itslearning-käyttäjätukeen, joka voi poistaa sen puolestasi.

Lukukausia ei enää poisteta arviointikirjasta

Sen estämiseksi, että arvioinnit eivät katoa arviointikirjasta, niitä lukukausia, joihin on yhdistetty arviointeja, ei enää poisteta, mikäli integrointitoiminto (esimerkiksi IMS-E) ei enää tarjoa niitä. Sen sijaan näistä lukukausista tulee arkistoituja lukukausia. Lukukausia voi arkistoida myös manuaalisesti, mikä mahdollistaa paremman yleiskäsityksen aktiivisista (tai käynnissä olevista) lukukausista.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto