itslearning-päivitys 90 – elokuu 2017

Uusimpaan päivitykseemme sisältyy yksi kokonaan uusi toiminto ja kaksi jo olemassa olevan työkalun parannusta. Lue lisää Office 365:n ja itslearningin mahdollisuuksista sekä tutustu Arviointikirjan ja Tehtävien uusiin ominaisuuksiin.

Microsoft Office 365 -pilvipalvelujen integraatio

Käytätkö tai suunnitteletko käyttäväsi Microsoft Office 365 -palveluja? Uusi Office 365 -integraatio on helppo tapa yhdistää itslearning-työkalut, omat OneDrive-resurssit ja Office 365 -sovellukset (Word, Excel ja PowerPoint).

Tehtävä-työkalussa voit nyt:

  • Luoda yhteistyöasiakirjoja työstettäväksi opiskelijoiden kanssa: Opiskelijat voivat kirjoittaa yhdessä Word-, Excel- ja PowerPoint-asiakirjoja. Kaikki muutokset näkyvät reaaliajassa, ja osallistujat näkevät toistensa tekemät muutokset heti tekohetkellä. Työtapaa voi käyttää esimerkiksi prosessikirjoittamiseen tai opiskelijoiden keskinäiseen töiden kommentointiin. Mahdollisuudet ovat loputtomat!
  • Linkittää OneDrive-tiedostoon: Valitse OneDrive-tiedosto ja luo siihen linkki. Kun päivität tiedostoa OneDrivessä, opiskelijat näkevät muutokset välittömästi.
  • Ladata OneDrivestä: Voit luoda kopion OneDrive-tiedostostasi. Opiskelijoiden jo ladatut tiedostot eivät muutu, kun päivität sitä.

Ne, joilla on käytössä ”Tiedosto tai kansio”-työkalumme, voivat:

  • Linkittää OneDrive-tiedostoon
  • Ladata OneDrivestä

task-collaboration

Microsoft Office 365 -pilvipalvelujen integraatio otetaan käyttöön kohdassa Järjestelmänvalvoja > Muokkaa yleisiä asetuksia > Pilvipalvelut. Huomaa, että ominaisuuksien käyttö edellyttää Microsoft-tiliä.

add-files-onedrive

Arviointikirja

Arviointikirjaan on päivitetty seuraavat muutokset:

Luokkarivi
Jos kurssissa ei ole luokkia, olemme poistaneet otsikkorivin ja sarakeotsikon Arviointikirjasta. Aikaisemmin näkyvissä oli rivi, jonka otsikkona oli ’Ei luokiteltu’.

Vapautukset
Jotta Arviointikirjaa olisi miellyttävämpi katsella, poistimme vapautuksista keltaisen taustavärin. Vapautetut arvosanat näkyvät nyt yliviivattuina.

Tehtävät

Opettajat voivat nyt lähettää tehtävänannon opiskelijan puolesta ryhmätehtävänannossa. Tämä on näppärää esimerkiksi silloin kun opiskelija palauttaa tehtävänsä jostain syystä esimerkiksi sähköpostilla itslearningin sijaan.

Olemme lisäksi ottaneet käyttöön värit eri lähetystiloille: sininen on ’Lähetetty’, oranssi tarkoittaa, että työtä ei ole palautettu ja harmaa tarkoittaa valmista.

assignment-color-coding

 

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Kestävää kehitystä yhteistyössä: @itslearning, @InnovasjonNorge, @noradno, @eduko_fi ja @NACTE_Tanzania edistävät Tansanian ammatillista ja korkea-asteen koulutusta. Lisätiedot: bit.ly/3VGndrt #kestäväkehitys #sustainability #ammatillinen #korkeaaste #educationmatters pic.twitter.com/C15M…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto