itslearning-päivitys 89 – elokuu 2017

Tässä päivityksessä julkaisemme merkittäviä parannuksia Googlen pilvipalvelussa olevien dokumenttien yhteistyöstöön sekä jatkamme edelleen analytiikan kehittämistä. Jos organisaatiossasi on käytössä Googlen tuotteita, lue tämä artikkeli huolellisesti, luvassa on useita upeita ominaisuuksia!

Yhteistyö Googlen sovelluksilla

Olemme lisänneet mahdollisuuden Googlen pilvisovellusten (Esim. Google Docs, Sheets ja Slides) käyttämiseen koko luokan tai ryhmän yhteistyöskentelyssä. Ominaisuuden käyttäminen edellyttää, että opettajilla ja opiskelijoilla on Google-tili, joka voi olla henkilökohtainen tai koulun/organisaation tili.

Yhteistyöskentely tarkoittaa tilannetta, jossa opettaja määrittää ketkä tai kuka saa editoida tiettyä tiedostoa Googlessa. Tiedostoon linkitetään itslearninin kautta, jolloin palauteukseen ei liitetä perinteistä liitetiedostoa, vaan palautus linkitetään editoitavissa olevaan dokumenttiin.

Google-yhteistyöominaisuuden ottaminen käyttöön

Jos tahdot mahdollistaa Google-dokumenttien yhteiseditoinnin, toimi seuraavasti: Toimipaikkojen pääkäyttäjät voivat ottaa Google-palvelut käyttöön organisaatiossa kohdassa Järjestelmänvalvoja >> Muokkaa yleisiä asetuksia >> Pilvipalvelut.

site settings for google

Merkitse valintaruutu ”Ota käyttöön yhteistyö Googlen sovelluksilla”.

Yhteistyötehtävien luominen

Yhteistyötehtävä luodaan tehtävätyökalussa. Näin opettaja voi määrittää yhteistyölle opetukseen liittyvän kontekstin, ja työtä voidaan arvioida tarvittaessa. Tehtävässä voi olla vain yksi yhteistyöasiakirja.

task - collaborate

Yhteistyö on oletusarvoisesti koko luokalle, mutta voit halutessasi antaa pääsyn vain tietyille ryhmille tai henkilöille käyttämällä Määritä-ominaisuutta.

Kun opettaja luo (tai opiskelija avaa) yhteistyötehtävän, itslearning pyytää lupaa käyttää henkilön Google Drive -palvelua (jos siihen ei ole vielä annettu lupaa). Lupa tarvitsee antaa vain kerran.

google permission

 

 

Tehtävässä opettaja voi tämän jälkeen valita omasta Google Drivesta esimerkiksi doc-, sheet- tai slide-pohjan, jota luokka voi yhdessä työstää.

Asiakirja on edelleen Googlen palvelussa, mutta luokan jäsenet saavat oikeuden työstää sitä yhdessä. Tällä hetkellä et voi luoda asiakirjaa itslearnigissa (ominaisuus on tulossa), vaan voit antaa yhteistyöoikeudet asiakirjoihin, joita sinulla on Google Drivessa. Voit myös lisätä muita ”vain luku”-tiedostoja Googlesta tai tietokoneestasi tehtävään yhteistyöasiakirjan tueksi.

google picker

Google-tilin poistaminen (tai Google-tilin vaihtaminen)

Voit poistaa itslearningiin liittyvän Google-tilin tai vaihtaa sitä. Tämä ei vaikuta Googlessa oleviin resursseihin eikä tee muutoksia jo olemassa oleviin yhteistöihin.

Nimesi alla itslearningin oikeassa yläkulmassa, Omat asetukset -kohdassa on uusi valinta, yhdistetyt tilit.

Connected Accounts

Siinä luetellaan kaikki ulkoiset tilit, joita voit poistaa tai lisätä (ja lisätä uudelleen).

Connected Google

Huomaa, että sinulla voi olla kerrallaan vain yksi itslearningiin liittyvä Google-tili.

 

Google Documents -linkitys

Voit halutessasi jakaa ”vain luku” -linkin Google-asiakirjaan. Ominaisuus on lisätty itslearningin tehtävä- ja tiedosto sekä kansio -elementteihin (ja tulee pian myös tehtävänantoon). Tiedosto on kaikkien niiden nähtävillä, jolle Google-linkki on näkyvissä (tai joille linkki on lähetetty) toisin kuin yhteistyöasiakirjat, joiden käyttö on tiukasti rajattu nimetyille käyttäjille. Tiedostoa tarkastellaan Googlessa, ja jos olet sen tekijä, voit myös muokata sitä Googlessa. Ominaisuus sopii hyvin sellaisten Google-resurssien jakamiseen, joiden muokkaamista haluat jatkaa.

fof - google

Tehtävänanto – Lähettäminen opiskelijan puolesta

Uudessa tehtävänantotyökalussa opettajat voivat lähettää vastauksia opiskelijoiden puolesta. Ominaisuutta voi käyttää jos opiskelija on esimerkiksi sairaana ja lähettää vastauksen opettajalle sähköpostilla tai jos opiskelija ei voi käyttää itslearningia vastauksen lähettämiseen.

assignment - submit student

 

Raportointi – Arvosanat datapankissa

Olemme lisänneet datapankin tietoihin arvosanatiedot. Näin koulupiirit, kunnat ja oppilaitokset saavat kaikki arvosanatiedot oDatan kautta analysoitaviksi.

Uudet dataobjektit ovat:

  • ArviointiArvosana
  • ArviointiAsteikko
  • ArviointiTila
  • ElementtiLuokka
  • OppimisMateriaali
  • Arvosanat

Olemme parannelleet myös edistyneissä raporteissa käytettävissä olevia tietoja niin, että arvosanatietomalli sisältää kaikki kurssielementit, ei pelkästään arvioinnit, eikä pelkästään arviointikirjassa olevat arvioinnit.

  1. Arvosanatietomallia on laajennettu käsittämään kaikki elementit (ei pelkästään tehtävänannot)
  2. Mallitaulukoita on päivitetty niin, että niihin on lisätty suodattimia, joilla voi ottaa mukaan tai jättää pois muut kuin tehtävänannot
  3. Mallit on nimetty uudelleen (jotta niistä kävisi ilmi, että niissä on muitakin tietoja kuin arvosanatietoja)

Edistynyt raportointi on itslearningin lisäpalvelu, joka auttaa tiedollajohtamisessa tarjoamalla monipuolista dataa tukemaan päätöksenteossa. Kysy meiltä lisää palvelusta!

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Uusin julkaisu päivityksistä (lokakuun pienempi päivitys julkaisu R116) on nyt saatavilla linkistä tiny.cc/its116_loka2… pic.twitter.com/DvkI…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto