itslearning-päivitys 87 – heinäkuu 2017

Tällä kertaa olemme päivittäneet tehtävänantotyökalua, arviointikirjaa, sekä tehneet pieniä parannuksia mm. kirjastoon. Päivitys 87 julkaistaan heinäkuun alussa.

Huomaathan, että tämä uutinen käsittelee itslearningin viimeisintä versiopäivitystä. Jos haluat nopean yleiskatsauksen siihen, mitä itslearning on, voit katsoa vaikkapa tämän videon.

Uusi tehtävänantotyökalu, jossa on merkintäominaisuus

Tehtävänantoja on nyt helpompi luoda, ja olemme lisänneet muutamia pyytämiänne ominaisuuksia.

Esimerkkejä ominaisuuksista:

  • Mahdollisuus kommentoida suoraan tehtävänannon vastaukseen
  • Tehtävänantojen jakaminen kirjastossa
  • Parempi tuki pienille näytöille
  • Helpompi luomisprosessi
  • Parempi palauteprosessi, jossa on keskustelu-/kommentointivaihtoehdot

r87_assignment-1

r87_assignment-3

Monet ovat jo käyttäneet uutta tehtävänantotyökalua. Elokuun loppupuolella se on kaikkien käytettävissä. Järjestämme uudistuksesta webinaarin vielä lukuvuoden alettua. Tarkkaile siis tapahtumasivuamme!

Microsoft Office -asiakirjojen luominen ja näyttäminen

Tämäkin ominaisuus on jo monille tuttu, mutta nyt kaikkien käytettävissä. Voit nyt lisätä Word-, Excel- ja Power Point -tiedostoja (Office Online) Lisää resursseja -sivulla. Reaaliaikainen mahdollisuus asiakirjojen yhdessä työstämiseen opiskelijoiden kesken. Kun moni käyttäjä muokkaa samaa asiakirjaa samanaikaisesti, he näkevät toistensa tekemät muutokset reaaliaikaisesti. Kätevä merkintäominaisuus auttaa pysymään ajan tasalla muutoksista ja antamaan palautetta. Kaikki asiakirjat tallennetaan automaattisesti. Microsoft-tilejä ei tarvita. Ei sisään kirjautumista. Se vain yksinkertaisesti toimii.

Jos Office Online ei näy omalla itslearning-saitilllasi, tarkista pilvipalvelu-asetukset Järjestelmänvalvojasta, yleiset asetukset -kohdasta.

r87_cloud_services

Helpompi ja nopeampi arvostelu

Olemme parantaneet arvosanatietojen käytettävyyttä ja työnkulkua. Nyt voit liikkua sivulla näppäimistön avulla ja lisätä tietoja rivinsisäisesti napsauttamalla soluja. Myöhästyneet palautukset on helpompi tunnistaa, ja voit lisätä vapautuksia. Trendit ja edistymisraportti auttaa huomaamaan, jos opiskelijalla on vaikeuksia tai ovatko suoritukset menossa parempaan suuntaan. Opiskelijan tietosivulla on nyt myös profiilikuva.

Uusi arviointikirja on jo joillakin käytössä, ja lopuillakin elokuun lopussa.

r87_gradebook-1

Muutoksia kirjastoon

Jatkamme kirjaston muutostöitä. Tällä kertaa julkaisemme muutoksia, jotka liittyvät hakuun ja ikäsuodatukseen sekä luokka-asteisiin.

Ikäsuodatin korvaa luokka-astesuodattimen

Aikaisemmin kirjastossa tehtiin hakuja luokka-asteen (K-12) perusteella. Nyt suodattimena on ikä kaikissa maissa paitsi Yhdysvalloissa. Jos metadataan on merkitty luokka-aste, vaihdamme sen ikään. Esimerkki: ’1. luokka’ muuttuu muotoon ’Ikä 6’.

Luokka-asteen arvaaminen

Kaikki eivät lisää luokka-astetta sisältöjensä metatietoihin. Sama tieto saatetaan ilmaista eri tavoin, esimerkiksi lisäämällä tietyn luokka-asteen oppimistavoite avainsanana tms. Olemme jo arvanneet luokka-asteen kirjastohauissa, mutta tässä julkaisussa se on tuotu näkyviin, kun suodatat luokka-asteen perusteella.

Parempi hakujen suodatus

Olemme muuttaneet hakutulosten suodatustapaa. Osuvuus, Arviointi ja Julkaisupäivämäärä eivät enää ole lajitteluperusteina. Lajittelu tehdään nyt aina osuvuuden perusteella. Tulokset, jotka eivät aivan täysin vastaa suodattimia, ilmaistaan uudella tekstillä: Saatat olla kiinnostunut myös näistä hakutuloksista.

LTI-sovellusavain ja yhteisten salaisuuksien hallinta

Olemme helpottaneet pääkäyttäjien valintaa, mitä LTI-sovellusavaimia ja salaisuuksia käytetään tiettyä koulua tai tarjoajaa varten. Kun käyttäjät lisäävät LTI-sisältöä kursseihin, he voivat nyt valita, haluatko he antaa avaimen ja salaisuuden vai käyttää koulun tai alueen käyttämiä kirjautumistietoja. LTI-kirjautumistietoja hallitaan hallintavalikon kohdassa Sovellusten hallinta > LTI-kirjautumistiedot.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Tervetuloa itsConvention Suomi -tilaisuuteen ke 11.11! Lisätiedot ja ilmoittautuminen: itslearning.com/fi/c… #itslearning #oppiminen #opetus #LMS #itsConventionFI pic.twitter.com/ot77…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto