Fronterin käyttöliittymän muokkaaminen

Kaikilla Fronterin käyttäjillä on mahdollisuus muokata omaa Fronterin käyttöliittymää vastaamaan paremmin omia tarpeita. Fronterin yleisilme määräytyy valittuna olevan nk. teeman kautta, mikä vaikuttaa pääasiassa käyttöliittymässä näkyviin väreihin sekä työkaluihin liittyviin kuvakkeisiin, ikoneihin.

Fronter sisältää valmiina kolme teemaa:

  • Play: Tämä on teema, jossa yleisilme on raikas ja selkeä suurien kuvakkeiden käytön myötä. Suurien kuvakkeiden käyttö on toimiva ratkaisu nuorimpien Fronterin käyttäjien keskuudessa. Suuret kuvakkeet näkyvät myös huoneiden vasemman reunan työkalupalkissa esillä olevissa huoneen työkaluissa.
  • Play mini: Tämä teema on muuten samanlainen kuin Play, mutta työkaluja ilmentävät kuvakkeet ovat kooltaan hiukan pienempiä, jättäen näin hieman enemmän tilaa muun sisällön esittämiseen. Eli kyseessä on hyvin ilmeikäs ja raikas ilme, joka ottaa huomioon myös pienempiä päätelaitteita. Pienemmät työkalujen kuvakkeet näkyvät myös huoneissa aktivoiduissa työkaluissa.
  • Classic: Tätä teemaa voi kuvailla minimalistiseksi ja sitä myötä rauhalliseksi. Työkaluja ilmentää Fronterin yläreunan palkissa pelkät valikoiden nimet huoneet- ja Työkalut (vrt. Play-pohjaisissa teemoissa kuvakkeet + nimi). Tämä teema sopii hyvin esim. mobiileihin päätelaitteisiin, kuten kännykät ja tabletit, kun tilaa jää kuvakkeiden pois jäännin takia enemmän itse sisällöille.

Teeman lisäksi Fronterin ulkoasuun vaikuttavia asioita ovat:

  • Oman sivun näkymä
  • Suosikkihuoneet
  • Välilehdeksi kiinnitetyt huoneet
  • Huoneissa tehdyt tyylimääritykset ja käytettävät mallihuoneet

Lue lisää:

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Pedaforum 2023 Tampereella tänään! Tervetuloa näyttelyyn ja tutustumaan itslearning-oppimisalustaan bit.ly/43rR770 #pedaforum2023 #kopeda #digipeda #opetus #korkeaaste #yliopistopedagogiikka #MOOC #sustainability #lifelonglearning #LMS pic.twitter.com/TuxX…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto