itslearning-päivitys 76 – Joulukuu 2016

Päivityksessä 76 olemme kehittäneet lisää toimintoja

  • pikaviestityökaluun,
  • Kirjaston hakuun,
  • aloitusnäkymän virtaan ja ilmoituksiin,
  • kurssien hakuun

Uudistukset pikaviestimessä

r76_1Olemme jatkaneet pikaviestimen kehittämistä käyttäjiltä saamamme palautteen perusteella. Nyt käyttäjät voivat viestiä lähettäessään katsella lisätietoja vastaanottajista. Tämä helpottaa etenkin siinä tapauksessa kun usealla henkilöllä on sama nimi. Uusi profiilitieto avautuu napsauttamalla hiirellä ”i”-kuvaketta käyttäjän nimen vierellä.

 

r76_2Lähettämättömät viestit pysyvät tallessa vaikka käyttäjä poistuu muualle palveluun kesken viestin kirjoituksen. Viestin luonnos tallentuu selaimen välimuistiin ja kirjoittamista voi jatkaa palaamalla viestityökaluun.

Lisäksi viestiin voi jatkossa ladata useita liitteitä.

Päivitykset virtaan

r76_3Kurssien aloitusnäkymän virran ilmoituksien ulkoasua on hieman paranneltu.

Lisäksi ilmoituksiin on lisätty mahdollisuus linkittää kurssien resursseja, tehtäviä ja sivuja. Näin opettaja voi vaivattomasti tiedottaa osallistujille uusista sisällöistä tai tehtävistä.

 

 

r76_4Uudesta toiminnallisuudesta vinkataan opettajille pienellä vihjeikkunalla joka näytetään kun he päivityksen jälkeen kirjautuvat ensimmäistä kertaa järjestelmään. Tämä on osa laajempaa tavoitettamme parantaa käyttäjien käyttökokemusta ja oppia käyttämään uusia toimintoja sitä mukaa kun niitä julkaistaan.

Kirjasto

r76_5Kehitämme jatkuvasti Kirjastoon uusia toimintoja. Tämän päivityksen yhteydessä olemme parantaneet hakutulosten esittämistä tarjoamalla esikatselussa aiempaa enemmän tietoa hakutuloksista. Nyt hakutuloksen yhteydessä näytetään tieto julkaisupäivästä, tekijästä, resurssin tyypistä sekä resurssin saama arvio.

 

 

r76_6Olemme myös lisänneet uusia hakukriteerejä: jatkossa Kirjastosta voi hakea sisältöä myös arviointityypin (esimerkiksi Koe, Tehtävä) perusteella. Lisäksi huomioimme pienemmät näytöt tarjoamalla mahdollisuuden piilottaa hakukentät näytöltä ja palauttaa ne takaisin painiketta napsauttamalla.

Muut parannukset

r76_7Kurssit-valikkoon on lisätty hakutoiminto. Pudotusvalikko näyttää oletuksena kaikki viisi viimeisintä käyttäjän suosikiksi merkitsemää kurssia. Joissain tilainteissa suosikkikursseja saattaa kuitenkin olla enemmän – silloin haku on tarpeen. Hakukenttään voi kirjoittaa koko kurssin nimen tai vain osan nimestä. Hakutulokset päivittyvät tosiajassa. Lisänä hakukenttään tarjoamme mahdollisuuden järjestää hakutulokset eri tavoin: Viimeksi päivitetty, viimeksi vierailtu, aakkosjärjestys.

 

 

r76_8Uuteen tehtävätyökaluun on tullut yksinkertainen painike osoittamaan onko tehtävänpalautus hyväksytty vai ei. Aiemmin opettaja valitsi pudotusvalikosta palautukselle tilan (Tarkistettu, Tarkistus meneillään, Täydennettävä, …). Jatkossa tiloja on ainoastaan kaksi: Arviointi valmis ”Kyllä” / ”Ei”. Opettajalla on mahdollisuus käydä ohjeuskeskustelua kirjottamalla kommentit tehtävänpalautuksen yhteyteen. Opettajan yksityiset muistiinpanot kirjoitetaan välilehdelle ”Opettajan huomautukset”.

 

 

r76_9Ja lopuksi olemme päivittäneet työkalujen ja toimintojen kuvakkeita entistä raikkaammaksi, jotta saamme yhtenäistettyä ulkoasua.

 

Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Millainen on digitalisaatioon liittyvä strategia korkea-asteen oppilaitoksissa? #itslearning #LMS #strategia #EdTech #yliopisto #ammattikorkeakoulu twitter.com/itslearn…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto