Office 365 ja Fronter

Onko käytössänne Microsoftin Office 365 -työkalut? Tiesitkö, että ne voidaan integroida osaksi Fronteria?

Huomaathan, että tässä kuvattujen palveluiden käyttöön tarvitsen erillisen tilauksen tai sopimuksen Microsoftin kanssa.

Office 365 omissa Fronter-työkaluissa

Asetukset ylläpidossa

Pääkäyttäjän täytyy ensin aktivoida Microsoft Office 365 Fronterin ylläpidon työkalut-välilehdellä, kohdassa ”Microsoft Office 365 asennus”. Voit tehdä tämän koko rakennukselle, tai vain esim. haluamallesi koululle tai muulle yksikölle.

fronter_o365_setup

Ota käyttöön Microsoft Office 365, ja lisää omiin kohtiinsa Office 365 -tilisi Domain ja Tenant.

  • Domain: tätä tarvitaan Office 365 Outlook -työkalua varten, ja se voi olla muotoa kunnan_nimi.onmicrosoft.com tai oma toimialue, joka on käytössä Outlook.com:issa (esim. outlook.com/kunnan_nimi.fi).
  • Tenant: tätä tarvitaan OneDrivea varten, ja sen yleensä saa OneDriven osoitteesta. Jos esim. OneDrive on käytössä osoitteessa kunta.my-sharepoint.net, on tenant silloin ”kunta”.

Työkalupakettiin lisääminen

Seuraavaksi halutut Office 365 -työkalut laitetaan käyttäjien näkyviin. Tee tämä lisäämällä työkalut Fronterin työkalupakettiin tai -paketteihin.

 

Kun olet tehnyt yllämainitut asetukset, ilmestyy työkalupakettien muokkausnäkymiin uusi työkalu ”Microsoft Cloud Services”. Kun lisäät sen, ja muokkaat sitä, voit valita mihin Office 365 -osaan työkalu vie:

  • Office 365 – portaali
  • Office 365 – kalenteri
  • Office 365 – OneDrive
  • Office 365 – Outlook

Tehtävän palautukset OneDrivesta

OneDrive voidaan integroida osaksi Fronterin tehtävätyökalua. Otathan yhteyttä Fronter-yhteyshenkilöösi, jos haluat saada tämän integraation käyttöönne.

fronter_onedrive_assignmentKun integraatio on aktivoitu, oppilaat näkevät tehtävänpalautusnäkymässä mahdollisuuden tallentaa tiedosto OneDrivesta. Kun sieltä haetaan tiedosto tehtävänpalautukseksi, se kopioidaan OneDrivesta Fronteriin, eli muokkaukset OneDrivessa eivät vaikuta enää tehtävänpalautukseen.

Kirjautumisvaihtoehdot

Office 365 -työkalut voidaan ottaa käyttöön Fronterissa, vaikka molempiin palveluihin kirjauduttaisiinkin eri tunnuksilla. Suurin hyöty integraatiosta kuitenkin saavutetaan, kun palveluihin kirjaudutaan ns. kertakirjautumisella. Ota yhteyttä Fronter-yhteyshenkilöösi, jos haluat saada lisätietoja mahdollisuuksista.

Fronter voidaan myös lisätä omaksi sovellukseksi Office 365 -portaaliin, jolloin sieltä pääsee yhdellä klikkauksella Fronteriin.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Tänään on kansainvälinen salasananvaihtopäivä. Suuri osa elämästämme tapahtuu laitteilla ja digitaalisista tileistämme on tullut rikollisten magneetteja 🧲. Miten varmistat salasanojen turvallisuuden: 👉 bit.ly/3WSzYiv #edtech #salasana #password #security pic.twitter.com/X1Xr…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto