Office 365 ja Fronter

Onko käytössänne Microsoftin Office 365 -työkalut? Tiesitkö, että ne voidaan integroida osaksi Fronteria?

Huomaathan, että tässä kuvattujen palveluiden käyttöön tarvitsen erillisen tilauksen tai sopimuksen Microsoftin kanssa.

Office 365 omissa Fronter-työkaluissa

Asetukset ylläpidossa

Pääkäyttäjän täytyy ensin aktivoida Microsoft Office 365 Fronterin ylläpidon työkalut-välilehdellä, kohdassa ”Microsoft Office 365 asennus”. Voit tehdä tämän koko rakennukselle, tai vain esim. haluamallesi koululle tai muulle yksikölle.

fronter_o365_setup

Ota käyttöön Microsoft Office 365, ja lisää omiin kohtiinsa Office 365 -tilisi Domain ja Tenant.

  • Domain: tätä tarvitaan Office 365 Outlook -työkalua varten, ja se voi olla muotoa kunnan_nimi.onmicrosoft.com tai oma toimialue, joka on käytössä Outlook.com:issa (esim. outlook.com/kunnan_nimi.fi).
  • Tenant: tätä tarvitaan OneDrivea varten, ja sen yleensä saa OneDriven osoitteesta. Jos esim. OneDrive on käytössä osoitteessa kunta.my-sharepoint.net, on tenant silloin ”kunta”.

Työkalupakettiin lisääminen

Seuraavaksi halutut Office 365 -työkalut laitetaan käyttäjien näkyviin. Tee tämä lisäämällä työkalut Fronterin työkalupakettiin tai -paketteihin.

 

Kun olet tehnyt yllämainitut asetukset, ilmestyy työkalupakettien muokkausnäkymiin uusi työkalu ”Microsoft Cloud Services”. Kun lisäät sen, ja muokkaat sitä, voit valita mihin Office 365 -osaan työkalu vie:

  • Office 365 – portaali
  • Office 365 – kalenteri
  • Office 365 – OneDrive
  • Office 365 – Outlook

Tehtävän palautukset OneDrivesta

OneDrive voidaan integroida osaksi Fronterin tehtävätyökalua. Otathan yhteyttä Fronter-yhteyshenkilöösi, jos haluat saada tämän integraation käyttöönne.

fronter_onedrive_assignmentKun integraatio on aktivoitu, oppilaat näkevät tehtävänpalautusnäkymässä mahdollisuuden tallentaa tiedosto OneDrivesta. Kun sieltä haetaan tiedosto tehtävänpalautukseksi, se kopioidaan OneDrivesta Fronteriin, eli muokkaukset OneDrivessa eivät vaikuta enää tehtävänpalautukseen.

Kirjautumisvaihtoehdot

Office 365 -työkalut voidaan ottaa käyttöön Fronterissa, vaikka molempiin palveluihin kirjauduttaisiinkin eri tunnuksilla. Suurin hyöty integraatiosta kuitenkin saavutetaan, kun palveluihin kirjaudutaan ns. kertakirjautumisella. Ota yhteyttä Fronter-yhteyshenkilöösi, jos haluat saada lisätietoja mahdollisuuksista.

Fronter voidaan myös lisätä omaksi sovellukseksi Office 365 -portaaliin, jolloin sieltä pääsee yhdellä klikkauksella Fronteriin.

Tapio vastaa itslearning Suomen palvelutoiminnasta, ml. käyttötuki molemmille oppimisympäristöille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Näytä tuotekohtaiset artikkelit

Viimeisimmät viserrykset

Kuulitko uutiset? Julkaisimme uuden Suunnitelmat-työkalun, joka parantaa huomattavasti oppituntien suunnittelua! Se on suunniteltu asiakkaiden avulla erittäin käyttäjäystävälliseksi. Oppituntien suunnittelusta tuli juuri paljon helpompaa! 👉 bit.ly/3WJbzxC #edtech pic.twitter.com/1jRv…

reply · retweet · favorite

Artikkeliarkisto